Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Αποκλειστικό: Η επιστολή της ΔΟΕ που θα δρομολογήσει εξελίξεις στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Έπειτα από την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητείται ακόμη λύση αναφορικά με την ηγεσία της κορυφαίας μας αθλητικής επιτροπής.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, απέστειλε επιστολή προς την ΔΟΕ, με την οποία ανέλυε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Επιτροπή, μετά και την άρνηση του Επίτιμου Μέλους της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου,να προχωρήσει σε διενέργεια νέων εκλογών. Στην ίδια επιστολή, ο Σπύρος Καπράλος επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον Υπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος του μεταφέρει την πρόθεσή του να μεσολαβήσει ώστε να δοθεί λύση στο υπάρχον θέμα.

Η απάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, ήρθε εννιά ημέρες αργότερα και ουσιαστικά δίδει την συγκατάθεσή της για την πρόθεση του Υπουργείου Αθλητισμού της χώρας μας να ‘εμπλακεί’ στην εκλογική διαδικασία, χωρίς αυτό να παραβιάζει την αυτονομία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Σημειώνεται μάλιστα, ότι συναινεί με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ιδιάζουσα κατάσταση. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή της ΔΟΕ προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. GRE – IOC letter to NOC – 22.September.2017

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*