Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Άμεση απάντηση πλευράς Κούβελου αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις εκλογές της Ολυμπιακής Επιτροπής

Άμεση ήταν η τοποθέτηση των 13 Ομοσπονδιών που πρόσκεινται στον Ισίδωρο Κούβελο, αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τις εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Διαβάστε την ανακοίνωση του νομικού συμβούλου των Ομοσπονδιών:

«Με την υπ’ αριθ. 1881/17 της 13/07/17 απόφαση του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε αποδεκτή την προσφυγή των 13 μελών της ΕΟΕ κατά της διαδικασίας συγκρότησης σε σώμα που έγινε την 6 Φεβρουαρίου, ακυρώνοντας τις εκλογές που διεξήχθησαν για όλες τις θέσεις διοίκησης της ΕΟΕ. Το ΣτΕ με την απόφαση του αυτή δέχθηκε ότι: 1. η συνεδρίαση της Ολομέλειας της 6 Φεβρουαρίου υπήρξε άκυρη, αφού έλαβε χώρα κατά παράβαση της ρητής απόφασης περί αναβολής της για λόγους ανωτέρας βίας, που είχε λάβει και είχε κοινοποιήσει σε όλα τα μέλη της ΕΟΕ ο Λάμπης Νικολάου, Επίτιμο Μέλος της ΔΟΕ για την Ελλάδα και interim Πρόεδρος της ΕΟΕ. 2. η εκλογές, του Σπύρου Καπράλου στην θέση του Προέδρου της ΕΟΕ και των λοιπών προσώπων στις θέσεις που κατέλαβαν, κατά την παράτυπη αυτή συνεδρίαση, κρίθηκαν άκυρες και συνεπώς όλοι αυτοί εκπίπτουν αυτομάτως από τις θέσεις τους. 3. οι δύο εκπρόσωποι των νέων Ομοσπονδιών, της Αναρρίχησης και του Καράτε, είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν κατά της συγκρότησης σε σώμα της Ολομέλειας της 6 Φεβρουαρίου, καθότι νομίμως είχαν προσκληθεί από τον κ. Νικολάου να συμμετάσχουν στην σύνθεση της νέας Ολομέλειας ως μέλη αυτής, σύμφωνα με το Άρθ. 6 παρ 3γ του Καταστατικού της ΕΟΕ, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη έγκριση της συμμετοχής τους από την πλειοψηφία της των μελών της Ολομέλειας.

Από την πρώτη στιγμή οι εκπρόσωποι των 13 Ομοσπονδιών είχαν δηλώσει την πίστη τους στην ελληνική δικαιοσύνη, σίγουροι ότι θα σταθεί όπως πάντα στο ύψος της και θα αποκαταστήσει την νομιμότητα και την τάξη στον υψηλότερο αθλητικό θεσμό της Χώρας. Παράλληλα οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο κατά της άμεσης ή έμμεσης πολιτικής παρέμβασης στο αθλητικό και Ολυμπιακό κίνημα στην Ελλάδα. Μετά την ακύρωση της διαδικασίας της 6 Φεβρουαρίου, η ΕΟΕ θα πρέπει να προχωρήσει, σύμφωνα με το σκεπτικό της πιο πάνω απόφασης και τις διατάξεις του Καταστατικού της, σε νέα νόμιμη αυτή τη φορά συγκρότηση σε σώμα, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η νομιμότητα της σύνθεσης της νέας Ολομέλειας της ΕΟΕ. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη από ένα αθλητικό και Ολυμπιακό κίνημα ενωμένο, απερίσπαστο και δυνατό ώστε να προχωρήσει απερίσπαστο σε καινούργιες επιτυχίες, μακριά από κάθε λογής πολιτικής ή άλλης εξωθεσμικής παρέμβασης. Το οφείλουμε αυτό στις νέες γενιές αθλητών που έρχονται. Και αυτό πρέπει όλοι μαζί να επιδιώξουμε. Δημήτρης Μπαλασόπουλος».

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*