Σάββατο , 24 Οκτώβριος 2020


Οι ελληνικοί εορτασμοί για την Ολυμπιακή Ημέρα

Με μία σειρά δράσεων και συνεργειών με άλλους φορείς, θα γιορτάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Παρασκευή 23 Ιουνίου, την Ολυμπιακή Ημέρα, στέλνοντας μήνυμα παντού στη χώρα, για μεγαλύτερη ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Παρίσι το 1894. Κατά την ημέρα αυτή, ουσιαστικά εφαρμόζεται το τρίπτυχο του Ολυμπισμού ”Move, learn and discover” και δίνεται σε όλους η ευκαιρία για άθληση, γνωριμία με τις Ολυμπιακές αξίες και ενημέρωση σε νέα αθλήματα. Η ΕΟΕ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει αγώνες δρόμου 6 και 10 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα θα γίνει αγώνας 1 χιλιομέτρου για τους αθλητές των Special Olympics. H εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) στις 20:40, ενώ η εκκίνηση των 6 χιλιομέτρων θα δοθεί δέκα λεπτά αργότερα, στις 20:50.

Παράλληλα η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) θα πραγματοποιήσει αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, στην Αρχαία Ολυμπία, στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή παιδιών από τα σχολεία της πόλης, στο ΟΑΚΑ σε συνεργασία με το summer camp «5 Κύκλοι» με προπονητές τους Ολυμπιονίκες Νίκο Συρανίδη και τη Νίκη Μπακογιάννη και στο summer camp του Κολυμβητικού Ομίλου Ιλισίων «Ποσειδώνας». Επίσης, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, η ΕΘΝ.Ο.Α. με τη συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και μέσω του επιτυχημένου προγράμματος «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», προγραμματίζει δράσεις για παιδιά πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά με βιωματική προσέγγιση σε Ολυμπιακά αθλήματα και με συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών και προπονητών. Στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας θα συμμετάσχει με συγκεκριμένες δράσεις και το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των εορτασμών της Ολυμπιακής Ημέρας εντάχθηκε επίσης με απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η διοργάνωση γυμναστικής COSMOGYM που πραγματοποιείται από σήμερα, 21 Ιουνίου έως την Κυριακή 25 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γ. Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι. Τελείται από την Αθλητική Πολιτιστική Ένωση ΓΙΤΑΝΗ και την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με τη συμμετοχή μάλιστα 7.333 αθλητών και αθλητριών.

Πηγή – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Ευγενική προσφορά Ιδιωτικών Πολυϊατρείων στα Special Olympics Hellas

Σε αναγνώριση της ευγενικής προσφοράς των Ιδιωτικών Πολυϊατρείων Medisalus και Iatrology να παρέχουν την δυνατότητα στους αθλητές των Special Olympics

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*