Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Παρουσία του Τόμας Μπαχ η Τελετή Έναρξης των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης

Με την παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η τελετή έναρξης των 17 Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, τους οποίους φιλοξενεί και διοργανώνει το Σαν Μαρίνο. Το «Ολίμπικο» της πόλης Σεραβάλε ντύθηκε στα γιορτινά του για να υποδεχθεί τους εκατοντάδες αθλητές από τις 9 μικρότερες χώρες της Ευρώπης, σε μια γιορτή που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες. Την Κυπριακή σημαία μετέφερε στο στάδιο η πρωταθλήτριά στο μπιτς βόλεϊ (3 χρυσά, 2009, ’11, ’13), Μανωλίνα Κωνσταντίνου, κόρη των γνωστών ιστορικών μορφών της κυπριακής πετοσφαίρισης Αντώνη Κωνσταντίνου και Ρούλας Κατσαμπή.
Μετά την παρέλαση των 9 χωρών, Ανδόρα, Κύπρος, Ισλανδία, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο και Σαν Μαρίνο, οι υπέροχες φωνές τής Μόνικα Χιλ και του Λούκα Γκράσι, συνοδευόμενοι από τη χορωδία του Σαν Μαρίνο μετέφεραν εν μέσω χειροκροτημάτων τον ύμνο των Αγώνων «Olympian dream», οι οποίοι έχουν ως σύνθημα «Play the GAMES». Ακολούθησαν αρκετοί χαιρετισμοί, με εξέχουσα προσωπικότητα τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τον σεβασμό που πρέπει να έχουν οι αθλητές, πρώτα στον εαυτό τους, μετά στους αντιπάλους τους και στους κανόνες κάθε αθλήματος. «Ο αθλητισμός είναι παγκόσμιος, δεν έχει σημασία ποιος είσαι και από πού κατάγεσαι. Δεν έχει σημασία αν προέρχεσαι από μεγάλη ή μικρή χώρα, αυτό που μετρά είναι η καρδιά που καταθέτεις στην προσπάθειά σου», ήταν κάποια από τα λόγια του κ. Μπαχ.
Η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, συνόδευσε το ωραίο φιλμάκι, με την εικόνα να πέφτει σε χρωματιστό σιντριβάνι, με την ιστορία των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, από το 1985 έως σήμερα. Την έπαρση της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων, των ΑΜΚΕ και του Σαν Μαρίνο, ακολούθησε η φωνή του Έρος Ραματζότι που συνόδευε μπαλέτο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία, με συμμετοχή… στολών από όλες τις διαγωνιζόμενες χώρες, ο όρκος αθλητών, προπονητών, κριτών και η βραδιά έκλεισε με επιδείξεις… ισορροπίας από ξυλοπόδαρους, χορευτές σε κρεμάμενα πανιά και βέβαια πυροτεχνήματα.
Πηγή – Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*