Δευτέρα , 21 Ιούνιος 2021
Top News


Μαίνεται ο Ελληνικός Ολυμπιακός πόλεμος! Δριμύ κατηγορώ Κούβελου σε Φυσετζίδη

Ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει πλέον η ελληνική Ολυμπιακή διαμάχη, καθώς άμεση ήταν η απάντηση του πρώην Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, στον νυν Πρόεδρο Μιχάλη Φυσετζίδη. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή Κούβελου:

«Προκαλεί τουλάχιστον γέλιο η ανακοίνωση της ΔΟΑ (!!!) που εκδόθηκε ως απάντηση της προσωπικής μου συνέντευξης που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στα ΜΜΕ με θέμα την πορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην διάρκεια των οκτώ χρόνων Προεδρίας και των τεσσάρων Αντιπροεδρίας μου στον σημαντικό αυτό θεσμό Ολυμπιακής Εκπαίδευσης. Είναι πρωτοφανές, ένας διεθνής εκπαιδευτικός Ολυμπιακός θεσμός, να αναλαμβάνει να υπερασπιστεί δημοσίως, προσωπικές θέσεις και δεδομένα του «προέδρου» του, αναγράφοντας αοριστολογίες, ανακρίβειες και αναλήθειες, προκειμένου να απαντήσει σε μια προσωπική συνέντευξη, επειδή αποκαλύφθηκε με αυτήν η άγνοια του κ. Φυσετζίδη για την Ολυμπιακή Παιδεία!!! Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Εφορείας της ΔΟΑ που αποφάσισαν να στηρίξουν τον «πρόεδρο» τους και να συμφωνήσουν στην δημοσίευση της Ανακοίνωσης αυτής!!! Εκτός και αν δεν έχουν ιδέα…..Προς αυτούς λοιπόν και εγώ είμαι υποχρεωμένος να απευθύνω δημοσίως την απάντηση μου, για να μάθουν όλοι τα πραγματικά γεγονότα και τις αλήθειες που …ξέχασε να τους πει ο κ. Φυσετζίδης.

Α. Διερωτάσθε λοιπόν κυρίες και κύριοι της Εφορείας της ΔΟΑ στην ανακοίνωση σας, πως «εμπιστεύθηκα στον κ. Φυσετζίδη την θέση του Αντιπροέδρου για ΔΥΟ τετραετίες αφού δεν έχει ασχοληθεί με θέματα Ολυμπιακής Παιδείας»

  1. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Φυσετζίδης υπήρξε ΜΟΝΟΝ μία τετραετία Αντιπρόεδρος της ΔΟΑ και όχι δύο!!! Την πρώτη τετραετία, Αντιπρόεδρος υπήρξε μέχρι τον θάνατο του ο Χρήστος Χατζηαθανασίου και στην συνέχεια ο εξαίρετος συνάδελφος και γνώστης των Ολυμπιακών θεμάτων Πέτρος Συναδινός. Το ξέχασε μάλλον αυτό……
  2. Για το διάστημα 2013-2017 τον πρότεινα για την θέση του Αντιπροέδρου όχι για τις γνώσεις του στο αντικείμενο της ΔΟΑ, αλλά επειδή μου το ζήτησε ο ίδιος, προκειμένου να διεκδικήσει την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο. Μάλιστα του θυμίζω ότι το βιογραφικό του σημείωμα το εμπλουτίσαμε παρέα!!! Δεν φαντάζομαι να το αμφισβητεί αυτό γιατί έχω το πρωτότυπο του βιογραφικού του στο κομπιούτερ μου….
  3. Στο διάστημα που υπήρξε απλό μέλος και Αντιπρόεδρος της ΔΟΑ, ο κ. Φυσετζίδης, επί οχτώ χρόνια δηλαδή, ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμμετείχε σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική εκδήλωση της Ακαδημίας στην αρχαία Ολυμπία! Πότε λοιπόν πρόλαβε και απέκτησε τις γνώσεις περί Ολυμπιακής Παιδείας; Ξέχασε να σας το πει και αυτό;;;
  4. Η διοικητική αθλητική πορεία του κ. Φυσετζίδη, όποια και αν είναι αυτή, ουδεμία σχέση είχε με την Ολυμπιακή Παιδεία, άσχετα αν ο ίδιος πιστεύει ότι με ένα διδακτορικό για τον «Εθελοντισμό» …απέκτησε γνώσεις Ολυμπιακών Αξιών!

Β. Ισχυρίζεσθε κυρίες και κύριοι της Εφορείας της ΔΟΑ ότι με την συνέντευξη μου «οικειοποιούμαι τις επιτυχίες της ΔΟΑ και ότι δεν εξασφάλισα καμία χορηγία μέχρι το 2014, δηλαδή 5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου»

  1. Ποτέ δεν προσπάθησα να οικειοποιηθώ τις επιτυχίες της ΔΟΑ τα τελευταία χρόνια αλλά καλό θα ήταν να θυμηθείτε, πως ήταν η ΔΟΑ όταν την παρέλαβα από τα χέρια του κ. Κυριακού και του συναδέλφου σας κ. Φιλιππούση το 2009 και πως την παρέδωσα στο τέλος του 2016. Πάντοτε έβαζα και βάζω πριν από εμένα, τα στελέχη της Ακαδημίας και τους συνεργάτες μου!
  2. Παραποιείτε όμως την αλήθεια ψευδόμενοι στην ανακοίνωση σας, ότι δήθεν η πρώτη χορηγία που εξασφάλισα για την ΔΟΑ ήταν το 2014, ενώ όπως γνωρίζετε οι παλιοί και θα έπρεπε να έχετε ήδη μάθει οι καινούργιοι ότι (α) από προσωπικές μου, αποκλειστικά, ενέργειες, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του μεταπτυχιακού προγράμματος Master’s από την πρώτη χρονιά 2009 μέχρι σήμερα 2017. Ήδη από το 2008 εξασφάλισα την χορηγία του Ιδρύματος Λάτση μέχρι πριν δύο χρόνια και στην συνέχεια την χορηγία του Βαγγέλη Μαρινάκη. (β) Την τριετία 2010-2013 εξασφάλισα την χορηγία ΟΠΑΠ με την συνδρομή του φίλου Γιάννη Σπανουδάκη. (γ) Την τριετία 2014-2016 εξασφάλισα την χορηγία του Αζερμπαϊτζάν που έσωσε κυριολεκτικά την Ακαδημία. (δ)Το 2015, πάλι με τον φίλο Γιάννη Σπανουδάκη εξασφάλισα χορηγία στήριξης του ετήσιου Συμποσίου του Χάρβαρντ! (ε) Και αυτή τη στιγμή αν έχετε να πληρώσετε τις υποχρεώσεις της ΔΟΑ το κάνετε με τα χρήματα που εξασφάλισα από τον Κινέζο φίλο Γκόρντον Τανγκ για την επόμενη 5ετία!!! Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή; Ότι όλες οι χορηγίες της ΔΟΑ εξασφαλίστηκαν από δικές μου ενέργειες σε όλα τα χρόνια Προεδρίας μου! Τιμή μου και περηφάνεια μου! Ας έρθει ο κ. Φυσετζίδης να το διαψεύσει! Πόσο ψέμα ακόμα θέλετε να σερβίρετε μέσα από το ΜΜΕ για την αληθινή εικόνα της ΔΟΑ και την δική μου;

Γ. Και τελειώνοντας την δική μου, προσωπική απάντηση στην Ανακοίνωση της ΔΟΑ, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Φυσεντζίδη, γιατί κατάφερε να πείσει την Εφορεία ότι όσα περιλαμβάνει το περιεχόμενο της Ανακοίνωσης της είναι αληθή ώστε να συναινέσουν στην δημοσιοποίηση της. Αλλά και να τον ευχαριστήσω, έστω και αργά, γιατί απέδειξε πως ήταν πάντοτε ένας πιστός μου φίλος, ένας «μουζαχεντίν» όπως έλεγε ο ίδιος, δίπλα μου σε κάθε μάχη!!! Ε, κάπου στην τελευταία μάχη λιποψύχησε, αλλά τι να κάνουμε, αυτά συμβαίνουν σε κάθε θνητό! Ήξερα πως ήθελε μια θέση στην διοίκηση της ΕΟΕ αλλά ΠΟΤΕ δεν φανταζόμουν ότι ήθελε αυτήν του Προέδρου της ΔΟΑ! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία».

Check Also

Στην Σλοβενία το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του 2023

Olympic youth festival

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*