Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Κάλεσμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο

Σε μία αξιοπρόσεκτη κίνηση προχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Απέστειλε επιστολή στα 11 μέλη της ΕΟΕ που έχουν ταχθεί ανοικτά στο πλευρό του έτερου διεκδικητή της προεδρίας, Ισίδωρου Κούβελου, μέσω της οποίας τους καλεί να επανέλθουν στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, από τις οποίες απέχουν από την επομένη των εκλογών, τις οποίες ευθέως αμφισβητούν ο Κούβελος και οι συνεργάτες του.

Αναλυτικά η επιστολή Καπράλου:

«Όπως γνωρίζεις πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (54/2017), που έκρινε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη λειτουργίας της ΕΟΕ και απέρριψε την αίτηση αναστολής των αποφάσεων της Ολομέλειας της 6 Φεβρουαρίου 2017. Με αφορμή αυτή την απόφαση, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου ότι η παρουσία σου στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας δεν είναι απλώς χρήσιμη αλλά και αναγκαία. Η ΕΟΕ οφείλει να συνεχίσει το έργο της για να συνεισφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και το Ολυμπιακό κίνημα.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, η ΕΟΕ πρέπει να λάβει αποφάσεις για την στήριξη της λειτουργίας των ολυμπιακών αθλημάτων, την ενίσχυση της Ολυμπιακής Προετοιμασίας των κορυφαίων αθλητών μας αλλά και για μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως η τροποποίηση του απαρχαιωμένου καταστατικού μας, οι ελλείψεις του οποίου προκάλεσαν και τα προβλήματα στη σύγκληση της Ολομέλειας της 6/2/2017. Θεωρώ ότι πρέπει να είσαι κι εσύ παρών σ΄ αυτές τις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Κοινός στόχος όλων των μελών της Ολομέλειας της ΕΟΕ πρέπει να είναι μόνο το καλό του Ελληνικού αθλητισμού. Για το λόγο αυτό, είμαι σίγουρος ότι με τη συμμετοχή σου στις συνεδριάσεις της ΕΟΕ, μπορείς να συνεισφέρεις θετικά προς την υλοποίηση αυτού του κοινού στόχου αλλά και να συνδράμεις στην ομαλή λειτουργία του Ολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα.

Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, με αυτήν την επιστολή, δεν επιδιώκω ουδεμία παρέμβαση στις απόψεις σου περί προσφυγής σας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ούτε κάποια αλλαγή στην στάση σου ως προς αυτές. Ας αφήσουμε τα Δικαστήρια να βγάλουν τις δικές τους αποφάσεις, όταν θα έλθει η ώρα.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Σπύρος Καπράλος»

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*