Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024


Συνάντηση των Ελλήνων Αναπήρων με τον Αλέξη Τσίπρα

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών είχαν χθες το απόγευμα, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ παρέστησαν και ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος. Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 3 Απρίλη και αναβλήθηκε. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης από κοινού με τον γ.γ. της Ε.Σ.Α.μεΑ. Γιάννη Λυμβαίο, Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., όπως άλλωστε και οι πρόεδροι της ΕΟΤ Νίκος Γαλλιούρης και του ΠΣΤ Ηλίας Μαργιόλας έθεσαν στον πρωθυπουργό τα βασικά αιτήματα που σχετίζονται με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, δηλαδή:

Επιδόματα. Για το θέμα των αναπηρικών επιδομάτων, που το αναπηρικό κίνημα ζητά, ως τελευταίο προπύργιο προστασίας των ΑμεΑ, να μην θιγούν, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά της διαπραγμάτευσης και δεν πρόκειται να ανοιχτεί το θέμα.

Συντάξεις. Ζητήθηκε να μην μειωθούν οι συντάξεις των ΑμεΑ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα προταθεί στους δανειστές της χώρας να υπάρξει εξαίρεση των ΑμεΑ 80% και άνω από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, ως διάταξη ενταγμένη στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, που είναι να ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Εάν αυτό δεν γίνει δεκτό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα το αντιμετωπίσει η ίδια η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μηχανισμού επαναϋπολογισμού των συντάξεων του νόμου 4387, προκειμένου να αποκατασταθούν οι απώλειες που θα προκύψουν από 1 Ιανουαρίου 2019. Ασφαλώς αυτό αποτελεί υπό προϋποθέσεις θετική εξέλιξη, αλλά παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων.

Check Also

50 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Παρίσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*