Δευτέρα , 5 Ιούνιος 2023


Απίστευτη καταγγελία για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στα ελληνικά τρένα!

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, προέβη σε μία απίστευτη καταγγελία, σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις αμαξοστοιχίες της χώρας μας. Αναλυτικά η καταγγελία:

‘Στην Ελλάδα του 2017, οι μετακινήσεις μέσω των σιδηροδρόμων για τα άτομα με αναπηρία, κρύβουν εξαιρετικά εμπόδια και εκπλήξεις, η υπέρβαση των οποίων απαιτεί την ευρηματικότητα «ενός άλλου Οδυσσέα», σε κάθε περίπτωση όμως, η σιδηροδρομική οδύσσεια αφήνει την πικρή γεύση της απογοήτευσης και κάμπτει την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία. Το παραπάνω συμπέρασμα βγαίνει από την περιπέτεια ενός ατόμου με αναπηρία – χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο θέλησε στις 24 Φεβρουαρίου να μεταβεί με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, από τη Λάρισα στην Κατερίνη. Κατά την αποβίβασή του στη δεύτερη αποβάθρα του σταθμού Κατερίνης, διαπιστώθηκε ότι, δεν υπήρχε δυνατότητα μετάβασης στην αποβάθρα της πρώτης γραμμής και κατ΄ επέκταση, δεν υπήρχε δυνατότητα να εξέλθει από τα όρια του σιδηροδρομικού σταθμού προς την κατεύθυνση της πόλης. Και τούτο, γιατί ο ανελκυστήρας που κατασκευάστηκε για αυτό το σκοπό, δεν λειτουργούσε λόγω της μη υπογραφής εδώ και ένα έτος, σχετικής σύμβασης συντήρησης, όπως πληροφόρησε σχετικά ο συντηρητής του ανελκυστήρα.

Κατά την επικοινωνία με τον σταθμό Λάρισας, υπάλληλος του σταθμού, συμβούλευσε να επιστρέψουν στη Λάρισα (άγνωστο με ποιο τρόπο, αφού δεν μπορούσαν να αποβιβαστούν στην αποβάθρα της πρώτης γραμμής) και τους επέπληξε λέγοντάς τους ότι, θα πρέπει να προγραμματίζουν καλύτερα τις μετακινήσεις τους! Τελικά και μετά από την εξαιρετική συνδρομή του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Κατερίνης κ. Καρτσαμπά Κώστα, ο οποίος επέδειξε εξαιρετική ευρηματικότητα και διάθεση υποστήριξης και συνδρομής, κατέστη δυνατή η μετάβασή τους στην αποβάθρα της πρώτης γραμμής μέσω του διερχόμενου συρμού που εκτελούσε την διαδρομή Θεσσαλονίκη – Λάρισα, ο οποίος εξετράπη αρχικά στη δεύτερη γραμμή, επιβίβασε το άτομα με κινητική αναπηρία και ακολούθως οπισθοχώρησε στην πρώτη γραμμή όπου και το αποβίβασε. Με αυτόν το τρόπο, έληξε η απίστευτη οδύσσεια του ατόμου με αναπηρία, το οποίο θέλησε να εκτελέσει τον «απίστευτο άθλο» της μεταβίβασης από τη Λάρισα στην Κατερίνη.’

Check Also

Διεθνής επιτυχία για την Ελλάδα στο Παραολυμπιακό τρίαθλο

Τριαθλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*