Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024


Τα βραβεία του σχολικού διαγωνισμού από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη η απονομή των βραβείων του τέταρτου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό”. Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές ηλικίας από 10 έως 15 ετών και υλοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τα βραβεία στις ομάδες που δημιούργησαν τα καλύτερα πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που οι ίδιες αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1068 μαθητές από 126 σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη 159 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών, που είχαν τη μορφή βίντεο ή παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 279. Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι’ αυτό το επίκαιρο θέμα και να εκφραστούν δημιουργικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Καλύτερο βίντεο αναδείχθηκε της ομάδας «κινηματογραφιστές από κούνια» του 13 Δημοτικού Σχολείου Σερρών το οποίο επιβραβεύτηκε με έναν πλήρη εξοπλισμό «Ψηφιακής Τάξης» για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, χορηγία της Samsung, συνεργάτη του προγράμματος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν χορευτικά δρώμενα με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή της Άρτεμις Ιγνατίου με το χοροθέατρο Αrt και της Ειρήνης Κουρούβανη με την ομάδα χορού Artistico.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*