Τρίτη , 28 Νοέμβριος 2023


Με το βλέμμα στραμμένο στους πρόσφυγες με αναπηρία της Λέσβου…

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων σε Λέσβο και Αθήνα και θα έχουν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς στις 12,13 και 14 Οκτωβρίου. Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Λέσβο και στις 13 και 14 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στην Αθήνα.

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή είναι συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία παρέχει εμπειρογνωμοσύνη στα μεγάλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εκδίδοντας γνωμοδοτήσεις σχετικά με την προτεινόμενη κοινοτική νομοθεσία και για ειδικότερα θέματα που θεωρεί ότι πρέπει να μελετηθούν. Η επίσκεψη στην Ελλάδα, πύλη εισόδου προσφύγων, πραγματοποιείται προκειμένου η ΕΟΚΕ να ενημερωθεί για την κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες και ειδικότερα οι πρόσφυγες με αναπηρία.

προσφ

Check Also

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η αναπηρία στην τέχνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*