Κυριακή , 5 Μάιος 2024


Άριστη συνεργασία της Ολυμπιακής Επιτροπής με τους Έλληνες Φυσικοθεραπευτές

Αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικοθεραπείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), κ. Καπράλο, παρουσία και του Προέδρου της Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ, κ. Βασιλειάδη. Από τον ΕΤΑΦ παραβρέθηκαν η Πρόεδρος, κ. Μαρσέλλου Ευφημία-Μιμή, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Τόλος Ηλίας, ο Ταμίας, κ. Δούκας Αντώνης και το μέλος, κ. Καστρίνης Αλέξανδρος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΕ στην Αθήνα.
Η αντιπροσωπεία της ΔΕ του ΕΤΑΦ εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο της ΕΟΕ για την αμέριστη υποστήριξή του προς το ΕΤΑΦ και πρότεινε τη διατήρηση και καθιέρωση της μεταξύ των συνεργασίας. Συγκεκριμένα, το ΕΤΑΦ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΕΟΕ ότι θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής των αθλητών της Ολυμπιακής Ομάδας, παρατείνοντας τη δράση του δικτύου εθελοντικής προσφοράς φυσικοθεραπευτών έως το τέλος του 2016. Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ εξέφρασε την ευχαρίστησή του, κρίνοντας την δράση του ΕΤΑΦ ως πολύτιμη για την υποστήριξη των αθλητών. Επίσης, το ΕΤΑΦ πρότεινε την καθιέρωση διεξαγωγής Προ-Ολυμπιακής Ημερίδας, τόσο πριν τους Εαρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και πριν τους Χειμερινούς.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ χαιρέτισε αυτήν την πρόταση και πρότεινε την προώθηση εκπροσώπου του ΕΤΑΦ/ΠΣΦ σε μελλοντικά ιατρικά συνέδρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), με σκοπό την επιμόρφωση και μεταφορά τεχνογνωσίας στην πρόληψη και αποκατάσταση των αθλητών υψηλού επιπέδου, υποστηρίζοντας ένθερμα την αναβάθμιση της αθλητικής φυσικοθεραπείας στην χώρα μας. Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ εκδήλωσε την πρόθεσή του να διερευνήσει την δυνατότητα αποστολής μέλους του ΕΤΑΦ στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΔΟΕ. Η αντιπροσωπεία του ΕΤΑΦ χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή με μεγάλη ικανοποίηση. Μετά τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα προς τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, με ευχές για κάθε επιτυχία στην Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».

Πηγή: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*