Κυριακή , 25 Φεβρουάριος 2024


Απίστευτο αλαλούμ με τη συμμετοχή Ελληνίδας πρωταθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Υπό κανονικές συνθήκες, η πρωταθλήτρια του βάδην Δέσποινα Ζαπουνίδου, θα έπρεπε να μετράει αντίστροφα για την τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αθλήτρια θεωρούσε ότι εδώ και ένα χρόνο είχε πιάσει το όριο για το Ρίο και προπονούνταν κανονικά για την συμμετοχή της στη μεγάλη διοργάνωση.

Το ίδιο ακριβώς πίστευε και η Ομοσπονδία του Στίβου…Η ανακοίνωση όμως της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (ΙΑΑF) απέκλεισε την Ζαπουνίδου από τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή ο αγώνας που είχε πιάσει το όριο, δεν συγκαταλεγόταν στις διοργανώσεις που έδινε πρόκριση!

Ο ΣΕΓΑΣ, μετά από την γκάφα ολκής του, που ως φαίνεται θα στερήσει από την αθλήτρια το όνειρο των Αγώνων του Ρίο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: ‘Η IAAF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι η αθλήτρια μας Δέσποινα Ζαπουνίδου δεν μπορεί να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί το διεθνές μίτινγκ του Άλιτους, στο οποίο πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο δεν ήταν το 2015 (σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια και τη φετινή χρονιά) ΕΑΑ Permit. Η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε γι’ αυτή την εξέλιξη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί τρόπος η αθλήτρια να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ώρα της απόδοσης ευθυνών θα έρθει μετά το Ρίο.’

Check Also

Without words …

Without words...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*