Πέμπτη , 20 Ιανουάριος 2022


Ο Αριστοφάνης επισκέπτεται το Ολυμπιακό Μουσείο!

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου. Είναι η γιορτή των μουσείων, μια ευκαιρία ώστε κάθε φορά να ανανεώνουν το –πάντα ανοιχτό- κάλεσμα προς το κοινό τους και να του απευθύνουν σύγχρονα ερωτήματα σχετικά με τα ενδιαφέροντα του. Κάθε χρονιά το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων προτείνει ένα κοινό θέμα και προτρέπει το κάθε μουσείο να συνεισφέρει σε αυτό. Για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων (ICOM) έθεσε το ζήτημα «Μουσεία και Πολιτισμικό Τοπίο». Η επιλογή αυτή υποδηλώνει πως τα Μουσεία έχουν μια συγκεκριμένη ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον που βρίσκονται, στο οποίο οφείλουν να φέρουν τη δική τους ειδικότητα και τις δικές τους δυνατότητες.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της ”ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ”, προσκαλεί το ευρύ κοινό την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 19.30, να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση ”ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ” του Αριστοφάνη. Την θεατρική παράσταση θα ανεβάσει η προ-εφηβική ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου του Ολυμπιακού Μουσείου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

Check Also

Τέλος στην παράνομη στάθμευση οχημάτων σε ράμπες Αμεα στην Αθήνα!

Συνολικά 830 αισθητήρες τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων σε ράμπες και διαβάσεις για Άτομα με ειδικές Ανάγκες, για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης. «Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σαν να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον παππού, τη γιαγιά, τη μαμά με το παιδάκι», τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, ο αισθητήρας, με το που πλησιάσει αυτοκίνητο, ειδοποιεί αυτόματα τη δημοτική αστυνομία, η οποία θα φτάνει στο σημείο σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, σε όσους παρκάρουν σε διαβάσεις ή ράμπες θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 60 μέρες, χωρίς χρηματικό πρόστιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Posting....