Πέμπτη , 20 Ιανουάριος 2022


Ο νέος Ιατρικός Κώδικας του Ολυμπιακού Κινήματος

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε τη νέα έκδοση του Ιατρικού Κώδικα του Ολυμπιακού Κινήματος, που είναι σε ισχύ από τις 31 Μαρτίου 2016 και αντικαθιστά τον προηγούμενο που λειτουργούσε από το 2009. Η αναβαθμισμένη έκδοση καλύπτει όλα τα ηθικά δεδομένα της ΔΟΕ και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Επιπρόσθετα, θα βοηθήσει τους ιατρούς να προστατεύσουν την υγεία των αθλητών, με την εφαρμογή ορθής και ηθικής ιατρικής πρακτικής. Η μεγάλη αλλαγή της παλαιάς έκδοσης σε σχέση με τη νέα, είναι ότι οι αποφάσεις και τα πορίσματα περνάνε πλέον από το ‘θα έπρεπε’ στο ‘πρέπει’.

Check Also

Τέλος στην παράνομη στάθμευση οχημάτων σε ράμπες Αμεα στην Αθήνα!

Συνολικά 830 αισθητήρες τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων σε ράμπες και διαβάσεις για Άτομα με ειδικές Ανάγκες, για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης. «Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σαν να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον παππού, τη γιαγιά, τη μαμά με το παιδάκι», τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, ο αισθητήρας, με το που πλησιάσει αυτοκίνητο, ειδοποιεί αυτόματα τη δημοτική αστυνομία, η οποία θα φτάνει στο σημείο σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, σε όσους παρκάρουν σε διαβάσεις ή ράμπες θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 60 μέρες, χωρίς χρηματικό πρόστιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Posting....