Πέμπτη , 20 Ιανουάριος 2022


Εμπνευσμένη από την Αρχαία Ολυμπία η νέα Δάφνη των Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συμφώνησαν στη δημιουργία της νέας Ολυμπιακού Δάφνης, εμπνευσμένης από πέτρα της Αρχαίας Ολυμπίας. Αρχής γενομένης από τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Δάφνη θα δίδεται στην Τελετή έναρξης κάθε διοργάνωσης, ως φόρος τιμής στην ειρήνη, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση.

Την παραμονή της Τελετή Αφής της Ιερής Φλόγας για το Ρίο, ο Μπαχ επιθεώρησε τη συγκεκριμένη πέτρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Η δημιουργία της Δάφνης αποτελεί μέρος της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020 και αποσκοπεί στη δημιουργία νέων συνθηκών του Ολυμπιακού Κινήματος.

 

Photo, IOC / Ian Jones

Check Also

Τέλος στην παράνομη στάθμευση οχημάτων σε ράμπες Αμεα στην Αθήνα!

Συνολικά 830 αισθητήρες τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων σε ράμπες και διαβάσεις για Άτομα με ειδικές Ανάγκες, για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης. «Δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού, είναι σαν να λες ότι αδιαφορείς απολύτως για τον άνθρωπο με αναπηρία, για τον παππού, τη γιαγιά, τη μαμά με το παιδάκι», τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, ο αισθητήρας, με το που πλησιάσει αυτοκίνητο, ειδοποιεί αυτόματα τη δημοτική αστυνομία, η οποία θα φτάνει στο σημείο σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, σε όσους παρκάρουν σε διαβάσεις ή ράμπες θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια οδήγησης για 60 μέρες, χωρίς χρηματικό πρόστιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Posting....