Κυριακή , 31 Μάιος 2020


Η αλληλεγγύη της ΔΟΕ στους λαούς που δοκιμάζονται

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, μοιράσθηκε την αλληλεγγύη του Ολυμπιακού Κινήματος με τις αρχές της Τυνησίας, μιας χώρας η οποία πλήττεται από τρομοκρατικές επιθέσεις. Διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής της αφρικανικής χώρας, ότι η Ολυμπιακή οικογένεια στέκεται δίπλα στο λαό της Τυνησίας στις δύσκολες στιγμές που περνά.

Ο Μπαχ κατά τη διάρκεια των συζητήσεών του με την πολιτική ηγεσία, υπερτόνισε τη σπουδαιότητα του αθλητισμού και της εκπαίδευσης στην ορθή καθοδήγηση της νεολαίας. Οι αρχές της Τυνησίας από την πλευρά τους, σημείωσαν την άριστη συνεργασία τους με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Τυνησίας, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία του αθλητικού κινήματος.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ είχε την ευκαιρία να συναντήσει νεαρούς αθλητές σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τυνησίας και παράλληλα να βραβεύσει Ολυμπιονίκες της χώρας. Σε μία αποστροφή των δηλώσεών του, ο Μπαχ ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν είναι μόνο εναντίον του λαού της Τυνησίας, αλλά εναντίον των ανθρώπινων αξιών και για αυτό θα πρέπει όλοι να φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τον αθλητισμό προς όφελος της ειρήνης.

Πηγή: Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Νέο βιβλίο από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τον θρυλικό Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες νίκες που έμειναν στην ιστορία ήταν η νίκη στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, το 1946

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*