Saturday , 27 April 2024


New HOC subsidies for the Olympic preparation of athletes

H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίαση της αποδέχθηκε την πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα επιχορηγήσει με 149.774 ευρώ αθλητές και αθλήτριες για Ολυμπιακή Προετοιμασία, ύστερα από αιτήματα των Ομοσπονδιών τους.

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θα δοθούν 30.000 ευρώ για αγορά σκαφών και εξοπλισμού για τους ιστιοπλόους Ιορδάνη Πασχαλίδη – Μελίνα Γκαρή (NACRA 17), Λεωνίδα Τσορτανίδη (iQFOiL) , Δανάη Ποντίφιξ (iQFOiL), Κάμερον Μαραμενίδη (Formula Kite), Aριάδνη Σπανάκη – Οδυσσέα Σπανάκη (470 Mixed), Eρμιόνη Γκίκα (ILCA 6), Dimitris Papadimitriou (ILCA 7) .

Στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία 27.000 ευρώ στους Νίκο Ηλιόπουλο, Αντώνη Τανταλίδη, Στέφανο Τσολακίδη και Αθανασία Μεσίρη για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας 30.000 ευρώ για την Εθνική Ομάδα ορεινής ποδηλασίας γυναικών με την Ελευθερία Γιάχου, την Αλεξάνδρα Αδάμ and Ειρήνη Καρούσου, για συμμετοχή σε αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης.

Στον ΣΕΓΑΣ 22.774 ευρώ για την προετοιμασία των αθλητών Γιάννη Κυριαζή και Κωνσταντίνου Δουβαλίδη και των αθλητριών Παναγιώτας Δόση, Δήμητρας Γναφάκη και Ολγας Φιάσκα.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης 28.000 για τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες και προπονητικά καμπ της Μαρίας Πρεβολαράκη και των αθλητών Λαοκράτη Κεσίδη, Νίκου Ντούνια, Απόστολου Τσιόβολου, Ηλία Παγκαλίδη και Γιώργου Κουγιουμτσίδη.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας 12.000 ευρώ σε αγώνες Ολυμπιακής πρόκρισης των αθλητών και αθλητριών Μιχάλη Τσαμαλίδη, Βαγγέλη Νανιτζανιάν, Στέλιου Ρούλια, Ολγας Παπαδάτου, Αντωνίας Γιαννακοπούλου, Βασιλικής Σταυρίδου και Κατερινας Κουτσογεωργοπούλου.

Πηγή – ΕΟΕ

Check Also

Start for the European Paralympic Swimming Championships in Portugal

Swimming for people with disabilities

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*