Tuesday , 30 April 2024


The Olympic Values Education Program manuals in Greek

TheGreek Olympic Committeeand theΕθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, έχοντας αναπτύξει πληθώρα προγραμμάτων, εκπαιδευτικών εργαλείων και βιωματικών δράσεων, μεταλαμπαδεύει τις αξίες του Ολυμπισμού στη νεολαία μας, σε όλη την Επικράτεια. Η συμμετοχή περισσοτέρων των800.000 και πλέον μαθητών και μαθητριώνστις δράσεις της Ολυμπιακής Παιδείας, μάς δίνει ώθηση για συνεχή ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία εμπλουτίζονται με θεματικές οι οποίες αφουγκράζονται/αντιμετωπίζουν επίκαιρες κοινωνικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτής της ανάπτυξης, ηGreek Olympic Committeeand theΕθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με την υποστήριξητης Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,μετέφρασαν τα εγχειρίδια τουOlympic Values EducationProgramτα οποία αποτελούν τους βασικούς εκπαιδευτικούς πόρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προώθηση της Ολυμπιακής Παιδείας και του Ολυμπιακού πνεύματος.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενός κύκλου επιμόρφωσης των σχετικών με την ανάπτυξη τους αθλητισμού παραγόντων (καθηγητών φυσικής αγωγής, προπονητών, εκπαιδευτικών, κ.λπ.) προκειμένου να γίνει διάχυση των καλών πρακτικών του προγράμματος OVEP μέσω των σύγχρονων/ελκυστικών μεθοδολογιών εκπαίδευσης της νεολαίας.

TheGreek Olympic Committeeand theΕθνική Ολυμπιακή Ακαδημίαθα ανακοινώσει σύντομα την έναρξη του προγράμματος επιμόρφωσης, το οποίο αναβαθμίζει τη δυναμική του υφιστάμενουΠρογράμματος της Ολυμπιακής Παιδείας.

Check Also

The curtain has fallen on the National Para-Shooting Championship

Shooting for people with disabilities

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*