Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024


Εκπαιδευτικά εργαστήρια για άτομα με κώφωση ή βαρηκοΐα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στα εκπαιδευτικά μας εργαστήρια για άτομα με κώφωση ή βαρηκοΐα, με τίτλο Ηχητική τέχνη και Κωφή εμπειρία: η ακοή ως ενσώματο βίωμα.
Πρόκειται για μία νέα σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, προσβάσιμων στους συμμετέχοντες μέσω της διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, που έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις για μια διεύρυνση της συνθήκης της ακρόασης από ακουστική εμπειρία σε ενσώματο βίωμα.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε κωφούς και βαρήκοους, καθώς και σε άτομα που μετέχουν της κοινότητας των κωφών με οποιονδήποτε τρόπο. Κεντρικοί εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι η αντιστροφή της συνθήκης του φυσικοποιημένου αποκλεισμού, η εισαγωγή των συμμετεχόντων στον κόσμο της μουσικής και της ηχητικής τέχνης, και η δημιουργία συνεργατικών ηχητικών έργων μέσα από τον συμμετοχικό σχεδιασμό και εργαστηριακές πρακτικές. Τα υλικά του εγχειρήματος αυτού είναι η δόνηση, η οπτικοποίηση του ήχου, η ιστορία της τέχνης, η θεωρία της μουσικής, και άλλες σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες.
Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτά της επιλογής τους.
Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει πρότερες γνώσεις.
Ημέρα & ώρα: κάθε Σάββατο 13.00-15.00 (28/01, 04/02, 11/02, 18/02, 25/02, 04/03, 11/03,18/03, 1/04, 08/04 & 29/04)
Υποβολή συμμετοχών στο [email protected]
Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Ντάνα Παπαχρήστου (sound artist / μουσικολόγος / θεωρητικός της τέχνης, Γιώργος Σαμαντάς (sound artist / κοινωνικός ανθρωπολόγος)
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Ορέστης Καραμανλής (συνθέτης / διδάσκων ΕΚΠΑ)

Check Also

Έναρξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παραολυμπιακής κολύμβηση στην Πορτογαλία

Κολύμβηση ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*