Saturday , 27 April 2024


The letter of the Leader of the Hellenic Olympic Team Isidoros Kouvelos!

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής για τους Αγώνες του Ρίο Ισίδωρος Κούβελος, σαφώς ικανοποιημένος από την παρουσία της χώρας μας στην μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη, εξέδωσε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:

‘Τώρα που τελείωσαν όλα εδώ στο Ρίο….. τώρα που τα φώτα της σκηνής σβήσανε ….τώρα που τα δάκρυα και τα γέλια χάνονται στην βοή της αποχώρησης….. τώρα είναι που θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία που ζήσαμε…..

Και πρώτους από όλους, θέλω να απευθύνω ένα θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους αθλητές της Ομάδας μας, που επέδειξαν εξαιρετικό ήθος, συνέπεια, υπομονή και αυταπάρνηση, στοχεύοντας ψηλά, στην ψηλότερη απόδοση τους, ως πραγματικοί εκφραστές της Ολυμπιακής Αξίας της Αριστείας……… Μπράβο σας παιδιά….

Ως Αρχηγός της Αποστολής αυτής, θέλω να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όμως και στους αθέατους εργάτες της Ελληνικής Αποστολής…Όλους εκείνους που με συνέπεια και αυταπάρνηση δούλεψαν ατέλειωτες ώρες για να στηρίξουν την Ελλάδα που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!!! Νιώθω βαθιά συγκινημένος για την υποστήριξη που μου προσέφεραν σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας εδώ στην Βραζιλία, ώστε να ξεπεράσουμε τις πάρα πολλές αντιξοότητες που συναντήσαμε. Ένα μεγάλο μέρος της πετυχημένης αυτής Αποστολής οφείλεται σε αυτούς τους αθέατους εργάτες!!!

Και ειδικότερα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον Υπαρχηγό Μανώλη Κολυμπάδη, που στάθηκε δίπλα μου με σοβαρότητα και αφοσίωση στα καθήκοντα του, τον άγρυπνο φύλακα που προέβλεπε και προνοούσε για τα πάντα!!
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Τεχνικούς Συμβούλους, Στράτο Καρέτο και Μανώλη Κοτσολάκη, για τις αμέτρητες ώρες που δούλεψαν ακούραστα εδώ και μήνες ώστε να παρουσιάσουν την καλύτερη Αποστολή!
Επίσης, άλλο ένα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα κορίτσια της Γραμματείας, Μαρία Λιακοπούλου και Ειρήνη Πανουσιάκη που γέμιζαν τα γραφεία μας με το χαμόγελο και την εργατικότητα τους.
Άλλο ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα δυνατά στελέχη του Γραφείου Τύπου, Τάσσο Παπαχρίστο και Μαρία Φλωρίου, που ήταν πάντα πίσω (αλλά και κάποιες φορές μπροστά) από τα τόσα πολλά γεγονότα που γέμισαν τις μέρες μας!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς τον Οικονομικό Υπόλογο, Κώστα Μπισρέμη, που μόνον απλά υπόλογος δεν ήταν, αφού έκανε τα πάντα, από μεταφορές και παραλαβές μέχρι προμήθειες, εισιτήρια, αναχωρήσεις κλπ κλπ …. Δουλειές δηλαδή για πέντε στελέχη ……Ο άνθρωπος ορχήστρα !!!
Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όμως και στους γιατρούς της Αποστολής, Γιώργο Μαρίνο, Διονύση Χίσσα, Οδυσσέα Παξινό και Γιάννη Χριστογιάννη που ήταν πάντα εκεί που έπρεπε, κάθε στιγμή, για ολόκληρη την Αποστολή!
Και τέλος ένα ιδιαίτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους φυσιοθεραπευτές, Νίκο Κουλόπουλο, Αλέξανδρο Κολιάτο, Γιάννη Δεφίνγκο και Σταυρούλα Νεοχωρίτη που δούλευαν νύχτα – μέρα σε 24ωρη βάση για να προετοιμάσουν τους αθλητές μας ή να επιταχύνουν την αποθεραπεία τους…….

Δεν θα μπορούσα όμως, σε αυτές τις στιγμές αναγνώρισης, να μην ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ και τους team leaders, τους προπονητές & συνοδούς, με τους οποίους συνεργαστήκαμε άριστα, μέσα σε ένα πνεύμα κατανόησης και αλληλοϋποστήριξης, κάτι που βοήθησε καταλυτικά στην τελική επιτυχία…..

Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ικανοποίηση του Αρχηγού, όταν περιβάλλεται από τόσα διαμάντια….

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους, γιατί χάρις σε εσάς πετύχαμε το ακατόρθωτο και τιμήσαμε με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα μας, την γενέτειρα του Ολυμπισμού και του Ολυμπιακού Πολιτισμού!!!’

Check Also

Στα χέρια των Γάλλων η Ολυμπιακή φλόγα!

Olympic Flame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*