Sunday , 5 May 2024


First Student Session of Olympic Education in Cyprus

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, η πρώτη Μαθητική Σύνοδος Ολυμπιακής Παιδείας, που θα έχει ως θέμα «Ολυμπιακές Αρχές και Αξίες, Αρχαία Ολυμπία 776 π.χ. – Παρίσι 2024».

Η Σύνοδος εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ) για θέματα Ολυμπιακής Παιδείας, και οι εργασίες της Συνόδου θα είναι υπό την ευθύνη διοργάνωσης του Λυκείου Βεργίνας και του Αθλητικού Σχολείου Λάρνακας. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στην Λάρνακα/Πύλα.

Χαιρετισμούς στη Σύνοδο θα απευθύνουν o Επόπτης Αθλητικού Λυκείου Λάρνακας κ. Χαράλαμπος Χρίστου που είναι και μέλος της ΕΟΑΚ, ο Διευθυντής του Λυκείου Βεργίνας κ. Αλέξανδρος Δημητρίου, εκπρόσωπος του τμήματος Επιθεώρησης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΝ, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, η Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ Δρ Κλέα Παπαέλληνα, και η κήρυξη των εργασιών της Συνόδου θα γίνει από τον Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανό Λούη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο του μέρος, παρουσίαση/αφιέρωμα στον Στέλιο Κυριακίδη, τον κορυφαίο κύπριο αθλητή του 20ου αιώνα, ο οποίος με την αθλητική του σταδιοδρομία και την στάση ζωής απέναντι στον αθλητισμό και το κοινωνικό σύνολο, έδωσε την κατεύθυνση πως ένας άνθρωπος/αθλητής μπορεί να προωθήσει τις Ολυμπιακές Αρχές και Αξίες. Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Βασίλη Γιωργάλλα, Επόπτη Αθλητικού Λυκείου Αμμοχώστου.

Το δεύτερο μέρος της Συνόδου, περιλαμβάνει την παρουσίαση από πέντε αθλητικά σχολεία όλης της Κύπρου, που θα εκπροσωπούνται από ομάδες τελειοφοίτων μαθητών, αντίστοιχου αριθμού διαφορετικών θεμάτων που θα προσεγγίζουν την κύρια θεματολογία του συνεδρίου. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθητών στα αθλητικά Λύκεια περιλαμβάνει και το μάθημα Ολυμπιακής Παιδείας. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από τα Αθλητικά Λύκεια Αμμοχώστου, Πάφου, Λεμεσού, Λευκωσίας και Λάρνακας. Θα παρίστανται επίσης φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan του τμήματος Αθλητικής Διοίκησης (Sports Management).

Check Also

In Braille format all areas of the University of Macedonia

Braille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*