Tuesday , 23 April 2024


All-day learning for the Special Greek Schools

Αλλαγές στην ειδική αγωγή και την εκπαίδευση επιφέρουν δύο αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Καθορίζουν το ωρολόγιο πρόγραμμα του υποχρεωτικού και του ολοήμερου προγράμματος Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, και μετατρέπουν τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια καθορίζοντας τους τομείς και τις ειδικότητές τους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, από το ερχόμενο σχολικό έτος (2017-18), στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία θα εφαρμόζεται εξάωρο υποχρεωτικό πρόγραμμα διδασκαλίας και οι μαθητές θα σχολάνε στις 13:15, αντί στις 12:25. Επίσης, σε όλα τα ειδικά νηπιαγωγεία και ειδικά δημοτικά σχολεία προσφέρεται η δυνατότητα λειτουργίας ολοήμερου προγράμματος, το οποίο θα διαρκεί έως τις 16:00. Με αυτό τον τρόπο, όπως επισημαίνει το υπουργείο, τα ειδικά νηπιαγωγεία και ειδικά δημοτικά σχολεία προσαρμόζουν τις ώρες λειτουργίας τους με τα αντίστοιχα της γενικής εκπαίδευσης.

Αναφορικά με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φοίτηση στα σχολεία αυτά θα διαρκεί τέσσερα χρόνια στο Γυμνάσιο και τέσσερα χρόνια στο Λύκειο και θα εφαρμόζονται τα προγράμματα του γενικού Γυμνασίου και του εσπερινού ΕΠΑΛ, προσαρμοσμένα στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Οι απόφοιτοι θα έχουν και αντίστοιχη ακαδημαϊκή ισοτιμία και επαγγελματικά δικαιώματα.

Check Also

Start for the National Wheelchair Tennis Championship

Wheelchair tennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*