Tuesday , 23 April 2024


The Greek athletes of the winter European Youth Olympic Festival

Για το Σεράγεβο αναχώρησε η ελληνική αποστολή που θα πάρει μέρος στο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας το οποίο αρχίζει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως και τις 16 Φεβρουαρίου.
Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας και την ομάδα αποτελούν 11 αγόρια και κορίτσια τα οποία είναι: Χρήστος Μαρμαρέλλης, Αθανάσιος Τσιτσέλης, Αθανάσιος Δημήτριος Λουκάς, Φαίδρα Μανιουδάκη, Μαρία Ελένη Τσιοβόλου (Αλπικό Σκι), Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, Ελευθερία Στανίδου (Δίαθλο), Αθανάσιος Αθανασίου, Ελένη Ιωάννου (Δρόμοι Αντοχής), Δημήτρης Γραικός (Χιονοσανίδα) και Μαλαματένια Καραγιάννη (Καλλιτεχνικό πατινάζ).

Οι προπονητές που τους συνοδεύουν είναι οι: Ευάγγελος Πρώιος (Αλπικό Σκι), Κυριάκος Ξάνθης (Δίαθλο), Αλέξανδρος Μπόσκος (Δρόμοι Αντοχής), Φώτιος Δασκαλόπουλος (Χιονοσανίδα), Ιωάννα Κοντογεωργακοπούλου (Καλλιτεχνικό Πατινάζ). Στο Σεράγεβο θα ταξιδέψει επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Στους αγώνες που θα γίνουν στο Σεράγεβο και στο Ανατολικό Σεράγεβο, μετέχουν 46 Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές με πάνω από 1.600 αθλητές ηλικίας 14-18 ετών που θα αγωνιστούν σε οκτώ χειμερινά αθλήματα: αλπικό σκι, δίαθλο, σκι αντοχής, καλλιτεχνικό πατινάζ, χόκεϊ επί πάγου, πατινάζ ταχύτητας, σνόουμπορντ και κέρλινγκ.

Check Also

Start for the National Wheelchair Tennis Championship

Wheelchair tennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*