Tuesday , 23 April 2024


The Greek athletes for the upcoming Winter Olympics Pyeongchang 2018

Οι ελληνικές συμμετοχές των επικείμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κορέας που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων . Οι Έλληνες και Ελληνίδες που θα έχουν τη χαρά να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι τέσσερις, ενώ υπάρχει ακόμα μία μικρή πιθανότητα για ακόμη μία πρόκριση. Ας γνωρίσουμε λοιπόν του πρωταθλητές μας των Χειμερινών Αθλημάτων.

Ο πρωταθλητής των αλπικών Γιάννης Αντωνίου είναι 23 ετών (γεν. 1995) κι αυτή είναι η πρώτη του Χειμερινή Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, ξεκίνησε το σκι στα 3 του χρόνια, είναι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ και ζει στην Θεσσαλονίκη. Τα αγωνίσματά του που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση. Η πρωταθλήτρια των αλπικών Σοφία Ράλλη είναι 30 ετών (γεν. 1988) και είναι η πιο έμπειρη της Εθνικής μας ομάδα, μιας κι αυτή θα είναι η τρίτη Ολυμπιάδα για εκείνη. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι στα 8 της χρόνια, έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ, είναι Λιμενικός στην Ικαρία και ζει στη Νάουσα. Τα αγωνίσματα που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

Ο πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου Απόστολος Αγγέλης είναι 25 ετών (γεν. 1993) κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα συμμετάσχει. Αθλητής του ΕΟΣ Μετσόβου, ξεκίνησε το σκι στα 11 του χρόνια, έχει επιχειρήσεις τουριστικές και ζει μόνιμα στο Ανήλιο Μετσόβου. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής. Η πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής Μαρία Ντάνου είναι 28 ετών (γεν. 1990) κι αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι 8 χρόνια της, έχει σπουδάσει οικονομικά και sports management και ζει και εργάζεται στην Λωζάννη. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Πηγή – Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Start for the National Wheelchair Tennis Championship

Wheelchair tennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*