Thursday , 28 March 2024


The IOC award 'Women and Sport 2017' to the Cypriot Androulla Vasileiou

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, απένειμε το βραβείο «Γυναίκες και Αθλητισμός 2017» στην Αντρούλλα Βασιλείου, βράβευση η οποία αφορά την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική βράβευση που απονέμεται για πρώτη φορά σε υποψήφια από την Κύπρο, που τιμά τόσο την ίδια για το έργο που έχει επιτελέσει όσο και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή που την έχει προτείνει.

Τα βραβεία «Γυναίκες και Αθλητισμός» της ΔΟΕ είναι θεσμός που καθιερώθηκε το 2000, για την αναγνώριση των δράσεων και των επιτευγμάτων γυναικών από όλο τον κόσμο για την υλοποίηση του στόχου της προώθησης της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό. Κάθε χρόνο η ΔΟΕ καλεί τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να προτείνουν πρόσωπα ή οργανισμούς που προωθούν την ισότητα και την παρουσία γυναικών στον αθλητισμό στις χώρες τους. Η ειδική επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων της ΔΟΕ αποτελούμενη από μέλη της Επιτροπής «Γυναίκες και Αθλητισμός της ΔΟΕ, επιλέγει έξι νικήτριες κάθε χρόνο, μία για το Παγκόσμιο βραβείο και πέντε για τα Ηπειρωτικά βραβεία.

Η κ. Αντρούλλα Βασιλείου -πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση- τιμήθηκε για την καθοριστική της συμβολή στην προώθηση πολιτικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση που στόχο είχαν την θεσμοθέτηση της ισότητας στον αθλητισμό. Η τιμητική βράβευση της κ. Βασιλείου αποτελεί αναγνώριση και των προσπαθειών της ίδιας της ΚΟΕ, η δράση της οποίας είναι γνωστή τόσο στην Κύπρο, όσο και στους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος.

Πηγή – Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Award of graduate athletes of higher education by the HOC

Athletes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*