Thursday , 18 April 2024


The Pancyprian Student Conference "Pierre de Coubertin"

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, το έκτο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin” το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή “Pierre de Coubertin” της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Θέμα του φετινού Συνεδρίου ήταν «Η συμβολή της Ολυμπιακής Ιδεολογίας στη διαμόρφωση υγιούς κοινωνίας». Το τελετουργικό της έναρξης του συνεδρίου περιλάμβανε την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της ΕΟΑΚ κ. Ντίνο Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη. To πρόγραμμα του συνεδρίου παρουσίασε η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και μέλος της Εφορείας της ΕΟΑΚ κα Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές από έξι Λύκεια της Κύπρου, το Λύκειο Αραδίππου (Λάρνακα), Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός), Λύκειο «Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄» (Πάφος), Λύκειο Αρχαγγέλου “Απόστολος Μάρκος” (Λευκωσία), Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος) και Λύκειο Ιδαλίου (Λευκωσία).

Ευχάριστες ήταν οι εντυπώσεις που άφησαν η ευρηματικότητα και η ευρύτητα των προσεγγίσεων του θέματος του συνεδρίου από τους μαθητές. Οι μαθητές συνέδεσαν την Ολυμπιακή ιδεολογία με θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν τη σημερινή κοινωνία όπως η βία στον αθλητισμό, η αντίθεση ειρήνης-πολέμου, τα φαινόμενα ρατσισμού, ενώ παρουσιάστηκαν οι αρχές και αξίες του Ολυμπισμού. Παρουσιάστηκε επίσης έρευνα του Λυκείου Ιδαλίου, σε σχέση με το πόσο και πως ασκούνται οι μαθητές του Λυκείου. Οι παρουσιάσεις περιλάμβαναν γραπτά κείμενα, ποίηση, χορό, μουσική, τραγούδι και θεατρικές πράξεις, που συνοδεύονταν με την ενεργό συμμετοχή όσων παρευρίσκονταν κατά τις εργασίες του συνεδρίου. Οι παρουσιάσεις, οι εισηγήσεις και τα πορίσματα του συνεδρίου θα εκδοθούν όπως κάθε χρόνο σε αναμνηστικό λεύκωμα και θα σταλούν στους συμμετέχοντες, στους οποίους δόθηκε επίσης δίπλωμα συμμετοχής.

Check Also

On April 16, the Olympic Flame Lighting Ceremony for Paris 2024

Olympic Flame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*