Thursday , 28 March 2024


This year's activities by the Cyprus Olympic Academy

Η Εφορεία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρία ύστερα από τον επαναδιορισμό της από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ. Κατά την συνεδρίαση έγινε απολογισμός του έργου της ΕΟΑΚ κατά το 2016, και εγκρίθηκε ο προγραμματισμός των σημαντικότερων εκδηλώσεων που θα γίνουν το 2017. Η περσινή χρονιά κρίθηκε ως ιδιαίτερα παραγωγική και πετυχημένη, τόσο όσον αφορά το υψηλό επίπεδο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν όσο και στον τομέα της προβολής που κρίθηκε επιτυχημένη και συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων της ΕΟΑΚ για τη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών κυρίως στο χώρο της νεολαίας μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν.

Το 2017 η ΕΟΑΚ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων που θα έχουν ως κύριες εκδηλώσεις την «Ημερίδα για τη Γυναίκα», το Μαθητικό Συνέδριο “Πιέρ ντε Κουμπερτέν” και την Ετήσια Σύνοδο της ΕΟΑΚ. Η «Ημερίδα για τη Γυναίκα», θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου, και σε αυτήν έχει προσκληθεί να παραστεί η Τέγκλα Λορούπε αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο «Πιέρ ντε Κουμπερτέν» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου με τη συμμετοχή Λυκείων από όλες τις επαρχίες της Κύπρου και θα έχει ως θέμα «Η συμβολή της Ολυμπιακής ιδεολογίας στη διαμόρφωση υγιούς κοινωνίας»

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ενεργοποιηθούν πρόνοιες του πρωτοκόλλου συνεργασίας της ΕΟΑΚ με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η παρουσία μαθητών/Λυκείων από την Ελλάδα στις εκδηλώσεις της ΕΟΑΚ. Η 29 Σύνοδος της ΕΟΑΚ θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου με κύριο το θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των συνέδρων «Γιατί ο Αθλητισμός και ο Ολυμπισμός πρέπει να αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα». Θα καταβληθεί επίσης προσπάθεια για την πραγματοποίηση ειδικής Ημερίδας για παρουσίαση της Κυπριακής αθλητικής βιβλιογραφίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Check Also

Award of graduate athletes of higher education by the HOC

Athletes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*