Friday , 29 March 2024


Russian Deputy Prime Minister in Thessaloniki Olympic Museum

Τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσίας Αρκάντι Βλαντίμιροβιτς Ντβορκόβιτς υποδέχθηκε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016. Τον επίσημο επισκέπτη, ο οποίος συνοδευόταν από τους κ.κ. Αντρέι Μάσλοβ, Πρέσβη της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και τον κ. Αλεξέι Ποπόβ, Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στη Μόνιμη Έκθεση ”Ολυμπιακοί Αγώνες” του Μουσείου, η Διευθύντρια Δρ.Κυριακή Ουδατζή και το Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.Στέλιος Αγγελούδης.

Η επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας, έγινε στα πλαίσια της σύντομης παρουσίας του στην πόλη, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Παρά το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμά του, ο κ.Ντβορκόβιτς, διέθεσε τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του, σε μια σύντομη αρχικώς προγραμματισμένη, αλλά εκτεταμένη τελικά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξε, επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Λάτρης του αθλητισμού και λαμπαδηδρόμος και ο ίδιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ειδική ξενάγηση που του έγινε, στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ενθουσιάστηκε με την μουσειολογική παρουσίαση των Αγώνων του ’80 στη Μόσχα, των Παραολυμπιακών και των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Παρατήρησε προσεχτικά τα μοναδικής ιστορικής αξίας εκθέματα του Μουσείου και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον και για τα tips κάθε διοργάνωσης.

Φεύγοντας συνεχάρη θερμά τους συντελεστές του Ολυμπιακού Μουσείου, τόσο για την εξαιρετική παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης και για τη δράση του εν γένει, όσο και για το πλούσιο εκπαιδευτικό του έργο, ενώ δεσμεύτηκε για παραχώρηση και προσωπικών του αντικειμένων. Η θετική εικόνα που απεκόμισε για τη δράση του Μουσείου, μεταφράστηκε δε σε πρόταση συνεργασίας με το αντίστοιχο Μουσείο της Μόσχας! Η παρουσία του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Ρωσίας, που ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο πλευρών, αποτέλεσε μεγάλη τιμή για το Ολυμπιακό μας Μουσείο, καθώς αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση και επιβράβευση του σημαντικού διεθνούς εμβέλειας έργου που εδώ και μια δεκαετία επιτελείται.

welcome-russia-museum

Check Also

The educational program 'Play together, Learn together' by Special Olympics

Special Olympics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*