Σάββατο , 18 Μάιος 2024


Πολύ καλή επίδοση για τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα boccia


Δύο από τα τρία μετάλλια, που διεκδικούσαν, κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές, στα ατομικά αγωνίσματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπότσια, που διεξάγεται στην Ποβοα, της Πορτογαλίας.
Στην BC3 γυναικών η Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα), έφθασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με μόνο μια ήττα, στον τελικό. Ηττήθηκε στην τελευταία μπαλιά της Γαλλίδας Σόνιας Εκέλ, με 4-3, μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, που τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έδειξε για ακόμη μια φορά την εμπειρία του σε αγώνες που κρίνεται μετάλλιο. Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης επικράτησε με 3-2 του Βραζιλιάνου Ματέους Καρβάλιο και ανέβηκε σε ακόμη ένα βάθρο.
Στην τελευταία μπαλιά της αντιπάλου της, έχασε το χάλκινο μετάλλιο η Χρυσή Μόρφη Μέτζου, στην BC4 γυναικών. Έφθασε αήττητη έως στα ημιτελικά. Στον αγώνα για την πρόκρισή της στον τελικό, ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Αλεξάνδρα Σάμπο με 4-2 και στο σημερινό αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ηττήθηκε από την Ταϊλανδή Νουατσάν Φονζίλα με 3-2.
Στην BC1 των ανδρών, ο Παναγιώτης Σουλάνης κατέλαβε την 6η θέση στην κατηγορία του.

Check Also

Μουσείο Μπενάκη, ξενάγηση με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα

Διερμηνεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*