Friday , 29 March 2024

PAO BC established of basketball team for kids with autism!

Ο σύλλογος του ΠΑΟ και ειδικότερα PAO BC Academy, ανακοίνωσε την ίδρυση τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, μέσω του προγράμματος. Το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD είναι μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο Σωματείο «Παναθηναϊκός ΑμεΑ» και τελεί υπό τη λειτουργία της PAO BC Academy. Αφορά σε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τα οποία παίρνουν μέρος σε προπονήσεις μπάσκετ σε ειδικά τμήματα, προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες. Τα τμήματα διαθέτουν εξειδικευμένους προπονητές μπάσκετ, ψυχολόγους και συνοδούς, ενώ οι προπονήσεις γίνονται πάντοτε με την παρουσία γιατρού.

Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά με αυτισμό έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα ομαδικό άθλημα, να κοινωνικοποιούνται, να κάνουν φίλους, να παίζουν μπάσκετ και να διασκεδάζουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΥΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Οι προπονήσεις γίνονται στο ΟΑΚΑ και είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς χάριν στην ευγενική υποστήριξη της Dole Hellas και της Septona. Το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD είναι το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα σταθερής και συστηματικής προπόνησης σε ομαδικό άθλημα που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας.