Thursday , 28 March 2024


The Opening Ceremony of the Panhellenic Games of Special Olympics!

Αποστολές των Special Olympics από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας μαζί με την αποστολή της Κύπρου, παρέλασαν μέσα στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, χαρίζοντας τον παλμό στην Τελετή Έναρξης. Στη συνέχεια ακολούθησε η είσοδος της Φλόγας και των 30 Λαμπαδηδρόμων –Αθλητών των Special Olympics με μαθητές σχολείων του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, συνοδευόμενοι από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας όπου μετέφεραν σε όλη την περιοχή το μήνυμα της ένταξης και της συμμετοχής των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό. Την Τελετή παρουσίασε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Στη πρώτη σειρά των θεατών παρευρέθηκαν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, το Μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτρακι 2018», κ. Γεώργιος Αγουρίδης, Βουλευτές των Νομών Αρκαδίας και Κορινθίας, Δήμαρχοι πόλεων της Πελοποννήσου και της Αττικής, Χορηγοί και Υποστηρικτές, Μέλη των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών και εκατοντάδες φίλοι του Κινήματος των Special Olympics.

Στη Τελετή παρουσιάστηκαν χορευτικά δρώμενα από τον Σύλλογο Λουτρακιωτών –Περαχωρητών ΄΄Ο ΙΒΥΚΟΣ’’ και τις αθλήτριες της ΑΠΕ ‘’Γιτάνη’’, ξεσηκώνοντας αθλητές και θεατές. Η Τελετή έκλεισε με τη μοναδική ερμηνεία του συγκροτήματος «The String Demons». Ένα διαφορετικό, συγκλονιστικό θέαμα από το ‘’Δαιμονικό’’ ντουέτο εγχόρδων, του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη. Με τις διασκευές τους και τις δικές τους συνθέσεις ξεσήκωσαν αθλητές και κοινό με ρυθμό, τρέλα, χιούμορ και έντονη ευρηματικότητα. Αυτοί οι δύο σπάνιοι καλλιτέχνες που έχουν ήδη κατακτήσει ελληνικό και διεθνές στερέωμα, ευγενώς δήλωσαν την υποστήριξή τους στους σκοπούς των Special Olympics από την πρώτη στιγμή.

Source – Special Olympics

Check Also

Award of graduate athletes of higher education by the HOC

Athletes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*