Tuesday , 19 March 2024


Important decisions by the Cyprus Olympic Committee

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 σε τακτική συνεδρία. Κατά τη Συνεδρία το Σώμα έλαβε γνώση της επιστολής παραίτησης του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου κ. Ρέας Γεωργίου και ακολούθως προχώρησε σύμφωνα με το καταστατικό της ΚΟΕ στον ορισμό του επιλαχόντα της εκλογικής διαδικασίας του Νοεμβρίου 2016, κ. Γεώργιου Αποστόλου. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες του στην κ. Ρέα Γεωργίου για την προσφορά της. Στη συνέχεια το Ε.Σ. συζήτησε οικονομικά θέματα, που αφορούν τις εκκρεμότητες του Ολυμπιακού Μεγάρου καθώς και την ετήσια κρατική χορηγία προς την ΚΟΕ και έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε όπως προχωρήσει και στον ορισμό εσωτερικού ελεγκτή.

Επίσης, ανατέθηκε στο μέλος του Ε.Σ. κ. Σοφοκλή Χαραλαμπίδη η ευθύνη της εποπτείας του Ολυμπιακού Μεγάρου. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο έλαβε γνώση των εισηγήσεων της Επιτροπής Προσωπικού της ΚΟΕ και ενέκρινε τις διαδικασίες πρόσληψεις προσωπικού έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια. Ενημερώθηκε το Ε.Σ. για τη συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Πιόνγκτσανγκ της Νοτίου Κορέας μεταξύ 9 και 25 Φεβρουαρίου 2018 και στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας το διάστημα 4-15 Απριλίου 2018 και αποφασίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Αποφασίστηκε όπως στις μελλοντικές μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, θα μετέχει στην αποστολή -όπου αυτό είναι εφικτό- εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ. Εγκρίθηκε το πρόγραμμα για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2017 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου καθώς και το πρόγραμμα της περιοδείας της Queen’s Baton Relay στην Κύπρο μεταξύ 25-28 Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες για τις δύο εκδηλώσεις θα δοθούν σε δύο δημοσιογραφικές διασκέψεις, στις 13 Σεπτεμβρίου και 20 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Ενημερώθηκε το Εκτελεστικό Συμβούλιο για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Επιτροπής Μάρκετινγκ για εξεύρεση χορηγών της ΚΟΕ. Αποφασίστηκε όπως δηλωθεί η συμμετοχή δύο εκπροσώπων της Κύπρου στο πρόγραμμα Young Change-Makers στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή μεταξύ 6-18 Οκτωβρίου 2018. Αυτοί είναι ο κ. Ανδρέας Χρυσοστόμου και η κ. Χρυσταλλένη Τρικωμίτη. Ορίστηκε Ad-hoc Επιτροπή της ΚΟΕ για μελέτη των στοιχείων που απαιτούνται από τις ομοσπονδίες προς επικαιροποίηση. Το Ε.Σ. αποφάσισε όπως προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) να τιμηθεί με μεταθανάτια διάκριση με το «EOC Laureus Award» η Λένια Αντωνιάδου. Αποφασίστηκε να προτείνει τον αθλητή του στίβου Χρίστο Ταμάνη για τα βραβεια Piotr Nurowski της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC). Αποφασίστηκε επίσης η ετήσια αθλοθέτηση από την ΚΟΕ στη μνήμη του Ανδρέα Γεωργιάδη ενός αγωνίσματος στους Παγκύπριους Αγώνες Στίβου και στη μνήμη της Λένιας Αντωνιάδου ενός επάθλου στην ιστιοπλοΐα. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε την ετοιμασία και έκδοση σε δύο γλώσσες ενημερωτικού βιβλίου για τους στόχους και τη δράση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Check Also

Tomorrow the presentation of the new High Priestess of the lighting ceremony of the Olympic Flame

Lighting ceremony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*