Tuesday , 19 March 2024


«POLYCHRONIS VASILEIOU» the Support Program for Disabled Athletes by Paralympicus

Μοναδικός σκοπός του Προγράμματος Στήριξης Αθλητών με Αναπηρία του Paralympicus, είναι η ενίσχυση παρα-αθλητών και Αθλητικών Συλλόγων ΑμεΑ και η προώθηση των αρχών και αξιών που πρεσβεύουν το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα. Από σήμερα, το κίνητρό μας γίνεται ακόμα ισχυρότερο, καθώς το πρόγραμμα μετονομάζεται σε «ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ».

Ο Πολυχρόνης Βασιλείου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αθλητής Μαραθώνιας Κολύμβησης και μέλος του Paralympicus, έφυγε από κοντά μας τον Δεκέμβριο του 2016, σε ηλικία 39 ετών. Έλαβε μέρος στον πρώτο του αγώνα Μαραθώνιας Κολύμβησης το 2001 και έκτοτε συμμετείχε σε 13 αγώνες των 10 χιλιομέτρων και σε 17 αγώνες υπεραποστάσεων, ενώ του ανήκει το παγκόσμιο ρεκόρ, ως του μοναδικού κολυμβητή που έχει λάβει μέρος τρεις φορές στον εξαντλητικό αγώνα αντοχής 24 ωρών ΄Ιάσων Ζηργάνος’.

Με γνώμονα την επιμονή του, την ευθύτητα του χαρακτήρα του, τη μεθοδικότητά του, την υπερηφάνεια του και το ανυπέρβλητο χιούμορ του, ο Πολυχρόνης εξακολουθεί να μας καθοδηγεί και να μας εμπνέει…

polis!!!

Check Also

The results of the Panhellenic Basketball Championship for Athletes with Intellectual Disabilities

Basketball

One comment

  1. Bravo auto Ta leei OLA!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*