Friday , 29 March 2024


Cooperation between Ministry of Education and Thessaloniki Olympic Museum

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ολυμπιακού Μουσείου, υπογράφηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, σε μία σύντομη αλλά ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, με τη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών. Το Σύμφωνο Συνεργασίας εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Επιμορφωτικού–Βιωματικού Σεμιναρίου «Ολυμπισμός και Αξίες:Προσεγγίζοντας την Ειρήνη», που υλοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου. Η πολυετής εκπαιδευτική προσφορά του μοναδικού στη χώρα Ολυμπιακού Μουσείου, επισφραγίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, από τον καθ’ύλην αρμόδιο θεσμικό φορέα, με ένα Σύμφωνο Συνεργασίας στο οποίο συνυπογράφηκε η κοινή δράση των δύο συμβαλλόμενων μελών, με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων για το μαθητικό, αλλά και το ευρύτερο κοινό. Κοινός στόχος η δια βίου μάθηση, η μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών και της φιλοσοφίας του Ολυμπισμού και η προαγωγή του Ολυμπιακού πνεύματος, ειδικά στη νέα γενιά. Με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, ο Δρ. Ιωάννης Παντής, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εξέφρασε το θαυμασμό του για την πολυσχιδή εκπαιδευτική δράση του Ολυμπιακού Μουσείου και δήλωσε την έντονη επιθυμία του Υπουργείου, να δοθούν σύντομα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της χώρας, τα αποτελέσματα της δημιουργικής συνεργασίας.

Ο τ.Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Ολυμπιακού Μουσείου, κ.Στέλιος Αγγελούδης,τόνισε στην ομιλία του, πως αποτελεί τιμή για το μοναδικό – αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή – Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, να συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον μοναδικό επίσημο κρατικό φορέα που έχει αποστολή την προαγωγή της παιδείας στη χώρας μας, με στόχο τη συνδιαμόρφωση προγραμμάτων που θα προωθήσουν τις Ολυμπιακές αξίες. Ο κ.Αγγελούδης συνέχισε συγχαίροντας την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου για την πολυετή, δημιουργική και πολυσχιδή της δράση, με στόχο την ανάδειξη του Μουσείου, σε παγκοσμίου βεληνεκούς πολιτιστικό φορέα, αλλά και τους συνεργάτες του μουσείου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια και υποστήριξη των, στην επίτευξη αυτών των υψηλών στόχων.

Τέλος, το εκπαιδευτικό έργο του Ολυμπιακού Μουσείου, εξήραν με χαιρετισμό τους, η κα Μαρία- Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και ο κος Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, επιβραβεύοντας παράλληλα την προσπάθεια του Μουσείου, για την ενίσχυση και την προώθηση των υψηλών ιδανικών και των πανανθρώπινων αξιών του Ολυμπισμού.

Check Also

Award of graduate athletes of higher education by the HOC

Athletes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*