Thursday , 28 March 2024


'Sports with the refugees' by the Olympic Committee of Cyprus

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες στην Κύπρο (Unhcr Cyprus), και τον Γυμναστικός Σύλλογος Τα Παγκύπρια ΓΣΠ – GSP, διοργάνωσαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου αθλητική ημερίδα για παιδιά-πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο. Στην αθλητική ημερίδα «Ο αθλητισμός είναι μαζί με τους πρόσφυγες», συμμετείχαν 80 περίπου παιδιά ηλικιών 12-18 ετών.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι ο Αθλητισμός και οι αρχές του Ολυμπισμού αποτελούν το καλύτερο μέσο που μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα ότι οι Κύπριοι είναι δίπλα τους και τους νιώθουν σαν αδέλφια τους. Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλάμβανε παρουσίαση φιλμ από τη συμμετοχή της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και της διαδικασίας για την προετοιμασία, την διεξαγωγή και τη συμμετοχή χωρών και αθλητών στους αγώνες. Στη συνέχεια έγινε περιήγηση στους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου και επίσκεσκεψη στο Ολυμπιακό μουσείο, και ακολούθησε παρουσίαση Ολυμπιακών αθλημάτων στους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στα αθλήματα της Καλαθόσφαιρας, της Πάλης, του ΤάεΚβοντο, του Τζούντο και της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, με τη βοήθεια εξειδικευμένων προπονητών των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Ακολούθως μετέβησαν στο ΓΣΠ όπου τους περίμεναν προπονητές από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, και του Στίβου από τον ΓΣΠ. Διοργανώθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας, και διεξήχθηκαν αγωνίσματα Στίβου, στα οποία έλαβαν μέρος όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ο ΓΣΠ στη συνέχεια δεξιώθηκε τους καλεσμένους και παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες στην αθλητική ημερίδα.

Πηγή: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Award of graduate athletes of higher education by the HOC

Athletes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*