Παρασκευή , 24 Ιανουάριος 2020

Home / Ελλάδα / Ψήφισμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις αλλαγές στον αθλητισμό

Ψήφισμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις αλλαγές στον αθλητισμό

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας: Να ζητήσει συνάντηση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να του ζητήσει να τροποποιήσει το αθλητικό νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου,σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 8 για τους περιορισμούς στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών καθώς και την θέσπιση ορίων ηλικίας στα διοικητικά στελέχη των ομοσπονδιών, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τον Ολυμπιακό Καταστατικό Χάρτη που απαγορεύει κρατικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών. Να καλέσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει τη διάταξη της αναδρομικότητας στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών, καθώς είναι αντισυνταγματική.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανανέωσης του αθλητικού κινήματος, να προχωρήσουν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες σε αυτορρύθμιση στο θέμα των διατάξεων των θητειών των μελών τους μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα με βάση τα ισχύοντα στις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις Ολυμπιακές Επιτροπές. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα των Αθλητικών Ομοσπονδιών σε σχέση με το υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο πλήττει τη μακρόχρονη, ανιδιοτελή και άκρως επιτυχημένη ενασχόληση των παραγόντων του αθλητισμού, τότε τα μέλη της ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., προτίθενται να υποβάλλουν την παραίτηση τους στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Πηγή – ΕΟΕ