Κυριακή , 15 Δεκέμβριος 2019
Top News


Home / Ελλάδα / Το Πρόγραμμα Νέων Πρεσβευτών στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Το Πρόγραμμα Νέων Πρεσβευτών στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Το Πρόγραμμα Νέων Πρεσβευτών της Ευρώπης συνεχίζεται και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας EYOF BAKU 2019. Υπό την αιγίδα των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των ολυμπιακών αξιών μεταξύ των νέων αθλητών που συμμετέχουν στα Φεστιβάλ Νεότητας σύμφωνα με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020.

Στο Μπακού, η Ελληνίδα Πρέσβειρα Νέων είναι η αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Εβελίνα Δρούγκα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Αθλητικό Χωριό, οι αθλητές μπορούν να ψυχαγωγηθούν με παιχνίδια όπως μπιλιάρδο, πινγκ πονγκ, ποδοσφαιράκι, υπολογιστές κλπ. Οι νέοι πρεσβευτές που εκπροσωπούν τις 50 χώρες της Ευρώπης έχουν εμπνευστεί δραστηριότητες-παιχνίδια στα οποία παίρνουν μέρος οι αθλητές και κερδίζουν διάφορα δώρα και γλυκά. Μία ξεχωριστή δραστηριότητα είναι το παιχνίδι “blind test” (τυφλό παιχνίδι) στο οποίο οι νέοι αθλητές ψάχνουν με κλειστά μάτια σε ποιο άθλημα χρησιμοποιείται το αντικείμενο που πιάνουν.

Check Also

Υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ ψήφισμα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Το συγκεκριμένο ψήφισμα καλεί όλα τα μέλη του ΟΗΕ να σεβαστούν την Ολυμπιακή Εκεχειρία, εν όψει των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*