Τετάρτη , 22 Μάιος 2019


Home / Κόσμος / Συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος

Συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κύπρος

Συνεργάτης στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί και επίσημα η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας ανάμεσα στους δύο προέδρους Γιάνεζ Κοσίγιαντσιτς και Ντίνο Μιχαηλίδη. Το Γραφείο της EOC στην Ε.Ε. αποτελεί το σπίτι του ευρωπαϊκού αθλητισμού, μέσα από το οποίο εκπροσωπούνται στα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες η EOC, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και άλλοι αθλητικοί οργανισμοί.

Η ΚΟΕ ανήκει πλέον σε μια μικρή ομάδα συνεργατών της EOC, οι οποίες είναι μεταξύ άλλων οι Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργου, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία, καθώς και διεθνείς οργανισμοί όπως η ΔΟΕ, η FIBA, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στίβου, χάντμπολ, κολύμβησης και βόλεϊ.

Check Also

Εμπόδια στην πρόσβαση των τυφλών στο βιβλίο με το νέο σχέδιο νόμου

Βασικό αίτημα του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος είναι η άμεση κύρωση της Συνθήκης του Μαρακές για την πρόσβαση τυφλών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*