Σάββατο , 17 Αύγουστος 2019


Home / Ελλάδα / Η εκδήλωση για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία

Η εκδήλωση για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία

Τεχνικές εταιρείες και άτομα με αναπηρία συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη, για να συζητήσουν πώς να μη μείνουν τα άτομα με αναπηρία πίσω από τις τεχνολογικές καινοτομίες. Η εκδήλωση «Χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση της προσβασιμότητας – Ευκαιρίες και κίνδυνοι αναδυόμενων τεχνολογιών για τα άτομα με αναπηρία» συγκέντρωσε εκπροσώπους του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος και εκπροσώπους των Microsoft, Amazon, Google, Facebook, Essl Foundation και MyHandicap με ένα σκοπό: οι νέες τεχνολογικές τάσεις να βελτιώνουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να συζητηθεί πώς οι νέες τεχνολογίες αγκαλιάζουν την ανθρώπινη ποικιλομορφία και πώς μπορούν να σχεδιαστούν τεχνολογικές λύσεις για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για την τεχνολογία. Από την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση στη ρομποτική, την τρισδιάστατη εκτύπωση, τις εικονικές πραγματικότητες ή τις έξυπνες πόλεις, φαίνεται ότι οι αποκαλούμενες αναδυόμενες τεχνολογίες σύντομα θα γίνουν μια καθημερινή πραγματικότητα. Είναι κρίσιμο να προβλεφθεί χώρος για τα άτομα με αναπηρία, σε κάθε τεχνολογική εξέλιξη.

Check Also

Αθήνα…13 Αυγούστου 2004

Opening Ceremony Athens 2004

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*