Παρασκευή , 27 Απρίλιος 2018
Top News


Home / Ελλάδα / Η απάντηση της Παραολυμπιακής Επιτροπής στην απόφαση για την αντισυνταγματικότητα της εισαγωγής αθλητών σε Πανεπιστήμια

Η απάντηση της Παραολυμπιακής Επιτροπής στην απόφαση για την αντισυνταγματικότητα της εισαγωγής αθλητών σε Πανεπιστήμια

Δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κ. Γιώργου Φουντουλάκη, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Δεν έφταναν στον ελληνικό αθλητισμό τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια λόγω των οικονομικών συνθηκών, ήρθε και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να τον αποτελειώσει. Μια απόφαση απέναντι στην ηθική και τα ιδανικά που πρεσβεύει το αθλητικό κίνημα. Μια απόφαση αντικοινωνική, που πλήττει βάναυσα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αυτής της χώρας αλλά και τις οικογένειες των χιλιάδων αθλητών και αθλητριών. Ειδικά για τους αθλητές με αναπηρία, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, διογκώνει ένα χρόνιο πρόβλημα, αφού πλέον ακόμη περισσότερες πόρτες τόσο προς την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όσο και προς την εύρεση εργασίας αμέσως μετά, κλείνουν. Και κλείνουν εις βάρος της ελληνικής οικογένειας και των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρίες. Μακάρι, να αντιληφθούν κάποιοι, έστω και τώρα, ότι η απόφαση αυτή πλήττει ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και να αλλάξουν την απόφασή τους».

Check Also

Η επίσκεψη των Ελλήνων Αναπήρων στο πλήρως προσβάσιμο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Στο e-branch παρέχεται σειρά ειδικών υπηρεσιών για πελάτες με προβλήματα όρασης και ακοής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*