Παρασκευή , 19 Οκτώβριος 2018


Home / Ελλάδα / Μεγαλύτερη προσβασιμότητα για τα Άτομα με Αναπηρία στις παραλίες της Χαλκιδικής

Μεγαλύτερη προσβασιμότητα για τα Άτομα με Αναπηρία στις παραλίες της Χαλκιδικής

Στη νέα δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» που απευθύνεται σε Δήμους της χώρας και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία, θα υποβάλλει πρόταση ο Δήμος Σιθωνίας, καθώς η δημοτική αρχή στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης ΑμεΑ και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων σε παραλίες της περιοχής. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, όπου θα υποβάλλει πρόταση ο Δήμος Σιθωνίας, σύμφωνα με απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, χρηματοδοτείται η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.

Στο πρόγραμμα ο Δήμος Σιθωνίας θα εντάξει 4 παραλίες με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ: την παραλία Νικήτης, την παραλία Μπανιέρες στο Ν. Μαρμαρά, την παραλία στο Λιβροχιό, και την παραλία στον Παράδεισο. Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν: Σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης, Σύστημα για την πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα (όπως ειδικούς διαδρόμους), Βοηθητικός εξοπλισμός, όπως κινητές τουαλέτες, αποδυτήρια για ΑμεΑ, ειδικούς κάδους απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες.

Check Also

Διπλή επιτυχία του ελληνικού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων με δύο μετάλλια!

Διπλή επιτυχία σημείωσε σήμερα ο ελληνικό Στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεών, με πρωταγωνίστριες τις Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και Όλγα Φιάσκα στο βάδην

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*