Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024


Ανακοινώνεται η ίδρυση νέων σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας τη βασική αρχή του για στήριξη και αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, ανακοινώνει την ίδρυση 13 νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, με την ίδρυση 1 Ειδικού Νηπιαγωγείου, 1 Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, 2 Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και 9 Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, δημιουργούνται ακόμα καλύτερες συνθήκες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε κάθε σημείο της χώρας.

Ιδιαίτερα ενισχυμένη αναδεικνύεται η Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση, η οποία επί σειρά ετών ήταν υποβαθμισμένη τόσο σε αριθμό δομών όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων σπουδών. Με την καθιέρωση και γενίκευση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου και την εφαρμογή νέων ωρολογίων προγραμμάτων, από το σχολικό έτος 2017-18, η Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση αποκτά δυναμική και το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίνεται στα αιτήματα ίδρυσης νέων σχολείων, σε περιοχές που η έλλειψη δομών καθιστούσε, για ορισμένους μαθητές, ανύπαρκτη τη δυνατότητα συνέχισης φοίτησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, προάγονται 10 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Ειδικά Νηπιαγωγεία προκειμένου να εναρμονιστούν με το νέο μαθητικό δυναμικό τους και να ανταποκριθούν καλύτερα στη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους. Για την κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων, οι προσλήψεις θα είναι αυξημένες και κατά προτεραιότητα και για το σχολικό έτος 2017-18, τόσο για την επαρκή στελέχωση των Ειδικών Σχολείων όσο και για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Check Also

Αύριο η παρουσίαση της νέας πρωθιέρειας της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τελετή αφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*