Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024


Επιστολή Καπράλου προς το Επίτιμο Μέλος της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου

Επιστολή έστειλε στον κ. Λάμπη Νικολάου, Επίτιμο Μέλος ΔΟΕ, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος, ζητώντας του να κάνει άμεσα εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η επιστολή έχει ως εξής:

‘Κύριε Νικολάου,

Όπως γνωρίζετε την 13 Ιουλίου 2017 δημοσιεύθηκε η συνημμένη υπ’ αρ. 1881/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακύρωσε τα πρακτικά της από 6/2/2017 Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., για την ανάδειξη του Προέδρου και των λοιπών οργάνων της, δεχόμενη ότι εσείς, μισή ώρα πριν την έναρξή της είχατε αποφασίσει την αναβολή της και στη συνέχεια δεν κηρύξατε την έναρξη της συνεδρίασης. Η ίδια απόφαση ανέπεμψε την υπόθεση στην Ε.Ο.Ε. για να επαναλάβει σε νόμιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας τη διαδικασία της εκλογής για την ανάδειξη των οργάνων της.

Κατόπιν τούτου, σας καλώ να προβείτε αμελλητί στη σύγκληση της Ολομέλειας για τη συγκρότησή της σε σώμα, με βάση την από 23/12/2016 εισήγηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που σας ανέθεσε τη σύγκληση και την προεδρία της εκλογικής συνεδρίασης και όρισε την ημερήσια διάταξη, τα οποία επικυρώθηκαν στην υπ’ αρ. 66/29-12-2016 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Ο.Ε. Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, η άμεση σύγκληση της Ολομέλειας, συνιστά υποχρέωση της Ε.Ο.Ε. σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση του ΣτΕ και είναι άλλωστε απαραίτητη για να μην υπάρχει διοικητικό κενό, στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να προβείτε στη σύγκληση σας καλώ να ενημερώσετε εγγράφως εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από τη λήψη της παρούσας τόσο εμένα όσο και την Δ.Ο.Ε. για την άρνησή σας.’

Check Also

Αύριο η παρουσίαση της νέας πρωθιέρειας της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τελετή αφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*