Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024


Τρεις σπουδαίες εκδηλώσεις από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, το πρόγραμμα των τριών σημαντικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει το προσεχές δεκαπενθήμερο. Οι τρεις εκδηλώσεις είναι η «Ημερίδα για τη Γυναίκα» που διοργανώνει η Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΚΟΕ, το Έκτο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”, και η εκδήλωση για να τιμηθεί ο τέως Πρόεδρος της ΚΟΕ Επίτιμος Καθήγητης Ουράνιος Ιωαννίδης.

Αναλυτικότερα:

  • Ημερίδα για τη Γυναίκα. Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, διοργανώνεται από την Επιτροπή «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΚΟΕ, η Ετήσια «Ημερίδα για τη Γυναίκα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μέγαρο μεταξύ 6.00μ.μ – 7.30μ.μ. και θα έχει ως θέμα «Η Γυναίκα στον Αθλητισμό : Καταλύτης στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων».
  • Τιμητική εκδήλωση για τον Ουράνιο Ιωαννίδη. Την Τρίτη 4 Απριλίου πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Μέγαρο μία εξαιρετικής σημασίας εκδήλωση για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία θα τιμηθεί ο τέως Πρόεδρος της ΚΟΕ, Επιτ. Καθ. Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης για την συνολική του προσφορά. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, και θα παραβρεθούν επίσης η πολιτική, πολιτειακή και αθλητική ηγεσία του τόπου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί η διαδρομή του Ουράνιου Ιωαννίδη στην πολιτική και η προσφορά του στην κοινωνία, το συγγραφικό του έργο, και η αθλητική του δράση και παρουσία από τα νεανικά του χρόνια, μέχρι και την παρουσία του στην Προεδρία του ΚΟΑ και της ΚΟΕ.
  • Έκτο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”. Πραγματοποιείται την Πέμπτη 6 Απριλίου, το 6ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin”. Το Συνέδριο θα έχει ως θέμα «Η συμβολή της Ολυμπιακής Ιδεολογίας στη διαμόρφωση υγιούς κοινωνίας», με τη συμμετοχή Λυκείων από όλη την Κύπρο. Σε αυτό θα λάβουν μέρος 120 περίπου μαθητές από έξι Λύκεια όλης της Κύπρου, που είναι το Λύκειο Αραδίππου (Λάρνακα), Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός), Λύκειο «Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄» (Πάφος), Λύκειο Αρχαγγέλου “Απόστολος Μάρκος” (Λευκωσία), Λύκειο Κοκκινοχωρίων (Αμμόχωστος) και Λύκειο Ιδαλίου (Λευκωσία).

Πηγή – Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*