Δευτέρα , 19 Φεβρουάριος 2018
Top News


Home / Κόσμος / Αποσύρθηκε η Βουδαπέστη από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024!

Αποσύρθηκε η Βουδαπέστη από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024!

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά της για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, ακολουθώντας το παράδειγμα τους Αμβούργου και της Ρώμης, οι οποίες επίσης έχουν αποσυρθεί από την κούρσα της υποψηφιότητας. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τις αρχές της χώρας, σαφώς επηρεασμένη από τις πολιτικές κινήσεις που επιθυμούσαν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα.

Από τις πέντε πόλεις λοιπόν που αρχικά είχαν καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας, έχουν απομείνει πλέον μόνο το Παρίσι και το Λος Άντζελες, ενώ ήδη συζητείται το ενδεχόμενο της ανάθεσης της μίας πόλης για το 2024 και της άλλης για το 2028. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι η τελευταία φορά που υπήρξαν μόλις δύο υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1988, όταν η Σεούλ επικράτησε της πόλης Ναγκόγια της Ιαπωνίας.

Check Also

Η γυναικείες ελληνικές συμμετοχές των Ολυμπιακών Αγώνων της Κορέας

H Σοφία Ράλλη, η οποία είχε και την τιμή να φέρει την ελληνική σημαία κατά την Τελετή Έναρξης των Αγώνων, αγωνίστηκε στην Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*