Δευτέρα , 19 Φεβρουάριος 2018
Top News


Home / Ελλάδα / Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το εργασιακό δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία

Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το εργασιακό δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία

Η εργασία και η απασχόληση αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο στις ζωές μας και συνδέονται με την ικανότητά μας να ζούμε ανεξάρτητα και να κάνουμε τις δικές μας επιλογές στη ζωή. Σύμφωνα με τη Eurostat, περισσότερο από το μισό του πληθυσμού των ατόμων με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι άνεργοι. Στην πραγματικότητα, οι εμπειρογνώμονες που έλαβαν μέρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) στις 18 Φεβρουαρίου στη Μάλτα, τόνισαν ότι αυτά τα στοιχεία της Eurostat είναι υπερβολικά αισιόδοξα, αφού πολλοί άνθρωποι με αναπηρία που είναι άνεργοι είναι εντελώς αόρατοι στις στατιστικές.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ, σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία Οργανώσεων ΑμεΑ στη Μάλτα και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, αντιπροσωπεία του EDF με επικεφαλής τον πρόεδρό του Ιωάννη Βαρδακαστάνη, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Joseph Muscat για τα φλέγοντα ζητήματα της αναπηρίας στον ευρωπαϊκό χώρο και ειδικά για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας.

Check Also

Η γυναικείες ελληνικές συμμετοχές των Ολυμπιακών Αγώνων της Κορέας

H Σοφία Ράλλη, η οποία είχε και την τιμή να φέρει την ελληνική σημαία κατά την Τελετή Έναρξης των Αγώνων, αγωνίστηκε στην Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*