Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Σήμερα η δημόσια ακρόαση για τους πρόσφυγες με αναπηρία στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) και η Μόνιμη Επιτροπή της για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία διοργανώνουν δημόσια ακρόαση σχετικά με την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών με αναπηρία στις 14 Φεβρουαρίου 2017 στις Βρυξέλλες, μετά από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Ομάδας 3 της ΕΟΚΕ, προέδρου ΕΣΑμεΑ και European Disability Forum (EDF), Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Η πρωτοβουλία είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΣΑμεΑ και του EDF να φέρουν το δύσκολο ζήτημα των προσφύγων με αναπηρία στο προσκήνιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο στόχος της ακρόασης είναι να επιστήσει την προσοχή στην κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών με αναπηρία, μέσω της ευαισθητοποίησης των οργανισμών που εργάζονται μαζί τους πάνω στα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Στο πρώτο μέρος η ακρόαση εστιάζει στην κατάσταση στην Ελλάδα και θα παρουσιαστεί η έκθεση και στις συστάσεις που εκδόθηκαν από την επίσκεψη της ΕΟΚΕ στην Λέσβο και στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2016. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα διευρύνεται και θα παρουσιαστεί τι μπορεί να κάνει η ΕΕ και η κοινωνία των πολιτών αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης, ιδίως όσον αφορά την ευπαθή ομάδα των προσφύγων και των μεταναστών. Έχουν προσκληθεί να χαιρετήσουν ο πρόεδρος της ΕΟΚΕ Γιώργος Ντάσσης, η κοινοβουλευτική γραμματέας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και της ενεργής τρίτης ηλικίας από την Προεδρία της Μάλτας Justyne Caruana, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της μονάδας για το Άσυλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Stephen Ryan και η πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία της ΕΟΚΕ Irena Petraitienė.

Ομιλητές στην πρώτη θεματική: Η κατάσταση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο με αναπηρία στην Ελλάδα είναι οι: Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ΕΟΚΕ, Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν, πρόσφυγας με αναπηρία (μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας των προσφύγων), Πολυξένη Πασσά, Ύπατη Αρμοστεία, Σταύρος Μυρογιάννης, διευθυντής του στρατοπέδου Καρά Τεπέ στη Λέσβο, Shantha Μπαρίγκα, επικεφαλής του τμήματος για την αναπηρία Human Rights Watch.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*