Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή λάμψη στα φετινά δημοσιογραφικά βραβεία!

Οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο Λευτέρης Πετρούνιας της Ενόργανης Γυμναστικής και Άννα Κορακάκη της Σκοποβολής, ψηφίστηκαν από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ως οι καλύτεροι αθλητές για το 2016. Κορυφαία ομάδα της χρονιάς ανακηρύχθηκε το ιστιοπλοϊκό δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, που κατέκτησε το Χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ κορυφαίος προπονητής για τη χρονιά που εκπνέει είναι ο Τάσος Κορακάκης.

Στην κατηγορία των Αθλητών με Αναπηρία, την τιμητική του είχε ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών σε Πάγκο Παύλος Μάμαλος, ενώ κορυφαία αθλήτρια ψηφίστηκε η Χάλκινη Παραολυμπιονίκης της Σφαιροβολίας Δήμητρα Κοροκίδα. Στο ομαδικό, τα ζευγάρια της ομάδας μπότσια BC3 πήραν τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας ΑμεΑ για το 2016, με εκπροσώπους τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκος Πανανό και Άννα Ντέντα, οι οποίοι κατέκτησαν το Χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

Ειδική Τιμητική Διάκριση έγινε στους μεταλλιούχους των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο: Σπύρο Γιαννιώτη (Μαραθώνια Κολύμβηση), Παύλο Καγιαλή (Ιστιοπλοϊα), Άννα Κορακάκη (Σκοποβολή), Παναγιώτη Μάντη (Ιστιοπλοϊα), Λευτέρη Πετρούνια (Ενόργανη Γυμναστική) και Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος). Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ακόμη με έπαθλα και διακρίσεις: «Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για το σύνολο των διακρίσεων των Ολυμπιονικών μας διαχρονικά, το ήθος που επιδεικνύουν στη δύσκολη και επίπονη αυτή διαδρομή, καθώς επίσης και την πολύπλευρη δράση του Συλλόγου τους. Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) στον αθλητή της μαραθώνιας κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη για την ενέργειά του να αναγνωρίσει την νίκη του Ολλανδού αντιπάλου του, αμέσως μετά τον συγκλονιστικό τερματισμό των 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μη αποδεχόμενος την υποβολή ένστασης.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*