Τετάρτη , 22 Νοέμβριος 2017
Top News


Home / Ελλάδα / Παρούσα η νοηματική γλώσσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Παρούσα η νοηματική γλώσσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αξιόλογο συνέδριο του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «Multilingualism and equal rights in the EU, the role of sign languages» (Πολυγλωσσία και ίσα δικαιώματα στην ΕΕ, ο ρόλος των νοηματικών γλωσσών) διεξήχθη στην έδρα του κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση είχε στόχο να αναδείξει τη νοηματική γλώσσα ως μέρος της πολυπολιτισμικής και πολυγλωσσικής κληρονομιάς της Ευρώπης, καθώς και να επικοινωνήσει την κατάσταση των διερμηνέων νοηματικής, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους διερμηνείς των υπόλοιπων γλωσσών.

Στο συνέδριο υπήρξε διερμηνεία και στις 31 νοηματικές γλώσσες της ΕΕ, καθώς και στις 24 επίσημες γλώσσες. Πάνω από 1.000 ήταν οι συμμετέχοντες από όλες τις χώρες της ΕΕ. Παράλληλα δημιουργήθηκε ένα πρωτοφανές επίπεδο προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός επιπλέον δωματίου για εκείνους που χρειάστηκαν ένα ήσυχο μέρος, προγράμματα σε Braille, και ομιλία σε κείμενο. Να σημειώσουμε ότι εκ των βασικών ομιλητών ήταν και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Check Also

Πλήρης ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των Παραολυμπιακών Αγώνων από τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους

Η συγκεκριμένη συνεργασία καλύπτει όλες τις χώρες της Ευρώπης, εκτός της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσίας και έρχεται να συνεχίσει την τηλεοπτική επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*