Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024


Λίγες σκέψεις εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων… γράφει η Βούλα Κοζομπόλη

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο οδεύουν προς το τέλος τους σε λίγες μέρες, οι αθλητές μας φέρνουν την μια επιτυχία μετά την άλλη κάνοντας το όνομα της χώρας μας ξακουστό στα πέραντα της γης. Στην Ελλάδα της κρίσης οι αθλητές μας υψώνουν το ανάστημα τους και μας κάνουν να ξεχειλίζουμε από υπερηφάνεια, μας δίνουν αυτή την ώθηση που όλοι χρειαζόμαστε για να δούμε επιτέλους μπροστά.

Να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ελπίδα, αρκεί να μην τα παρατάς, ότι επιτρέπεται να πέφτεις αλλά να βρίσκεις τη δύναμη να ξανασηκωθείς, να ονειρεύεσαι και να πραγματοποιείς έχοντας μοχθήσει, να σέβεσαι όλους και όλα…, να υπερβάλλεις εαυτόν και να παλεύεις για αυτά που αγαπάς και πιστεύεις, να έχεις υπομονή και επιμονή και να προσπαθείς να εμπνεύσεις και να παροτρύνεις και τον διπλανό σου να κάνει τα ίδια.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο θα είναι για την χώρα μας οι καλύτεροι σε συγκομιδή μεταλλίων και διακρίσεων μετά το 2004. Οι αθλητές μας, μας έχουν προσφέρει τρομερές συγκινήσεις είτε κατάφεραν είτε οχι να κατακτήσουν ένα μετάλλιο και μας δίνουν καθημερινά μαθήματα ζωής.

Εξάλλου η συμμετοχή και μόνο σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι το εξαιρετικό και βέβαια προϋποθέτει σκληρή προπόνηση και θυσίες πάρα πολλών χρόνων. Οι αθλητές μας, μας καλούν όλους με τον τρόπο τους να βάλουμε στην ζωή μας την άθληση και τις Ολυμπιακές αξίες, του σεβασμού την αριστείας, της φιλίας, του ευ αγωνίζεσθαι, της συνεχούς προσπάθειας και να πετύχουμε όλοι σαν Χώρα. Να σταθούμε στα πόδια μας και ν´ αλλάξουμε το τοπίο.

Οι ΟΑ στο Ρίο προσωπικά με έχουν κάνει σίγουρα καλύτερο άνθρωπο και επίσης με έχουν εμπνεύσει να συνεχίσω να προσπαθώ και εγώ με τον τρόπο μου και με όλους τους συναδέλφους Ολυμπιονίκες για μια καλύτερη Ελλάδα ξεκινώντας από την νεολαία μας και χτίζοντας γερές βάσεις για το μέλλον. Αυτά τα λίγα… αναμένοντας και τις υπόλοιπες επιτυχίες και προσπάθειες των αθλητών μας.

About Βούλα Κοζομπόλη

Η Βούλα Κοζομπόλη είναι Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

Check Also

Αύριο η παρουσίαση της νέας πρωθιέρειας της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τελετή αφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*